2014-08-22

Värmande Chili & Kakao-dryck och Äntligen Ingefärsblast!

Då morgnarna och kvällarna börjar bli kallare nu så passar det fint med den här värmande drycken!

Jag kokade upp 2 koppar Vatten tillsammans med krossade frön från 1 kapsel Kardemumma, 2 hela Kryddnejlikor, Någon nypa Äkta Vaniljpulver, 2-3 tsk Kakao och en liten bit hackad Chili. Vi har haft turen att få några miniChilifrukter som passar utmärkt när det bara behövs lite grann.
Låt gärna drycken sjuda på svag värme i kastrullen i några minuter, sila sedan av och söta med Honung, Kokossocker eller Agave efter smak. Kakaodryck med chili värmer riktigt gott!


Läs mer om de fina egenskaper Chili, Kardemumma, Kanel & Kryddnejlika har HÄR.
Äntligen! Efter månader av väntan så har det börjat växa blast på ingefäran! I våras tryckte jag lätt ned en ingefärsbit i jord och har sedan sett till så att jorden varit lite fuktig. Efter ett tag såg jag att den började få små gröna "knoppar" men det tog riktigt lång tid innan blasten väl växte ut. Blasten går sedan att klippa ner i grytor och sallader 

Trevlig helg!

5 kommentarer:

  1. Åh den här skulle jag ha läst innan jag slängde ner alla kryddor jag hade i hinken med glögg! Låter fantatiskt gott, har ju en bit ingefära över nu!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh typiskt då! :) Men hacka bara lite chili och blanda i hetvatten tillsammans med kakao och lite honung, perfekt start på dagen!
      Roligt experiment med ingefäran, från att bara vara en liten knöl till att få långa, fina blad :)
      /Evelina

      Radera
    2. Förresten, härligt med glögg! Har du gjort egen? :)

      Radera
  2. Hej! Först måste jag bara säga att din blogg är ju helt underbar! Fantastiska foton, recept och massa inspiration att leva ett mer grönt och eko liv! :) Jag undrar om du har några tips på vad man kan använda aroniabär till? Har läst att de är otroligt nyttiga men vet inte riktigt vad jag kan ha de till, förutom typ sylt, saft osv. Har du något lite nyttigare recept med aronia ? :)
    Fanny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Fanny!
      Så otroligt glad jag blir av dina fina ord! :) Tack tack tack!

      Oh, Aroniabär, vad härligt! Vilken lyx att ha så fina och otroligt nyttiga bär :) Jag har bara smakat torkade bär och de hade en väldigt speciell smak och konsistens. Passar bra att äta tillsammans i en bär eller müsliblandning.
      Så mitt tips är kanske att du torkar bären?? Häng upp klasarna upp och ned på ett torrt och varmt ställe eller trä upp bären på en tråd och låt torka.
      Annars borde det gå att frysa in dem och använda i smoothies tillsammans med andra bär och frukter. Perfekt till hösten och vintern för att stärka immunförsvaret!
      Sitter tyvärr inte på något direkt recept förutom tipsen ovan. Jag skulle ha torkat en del av bären och fryst in resten :)
      Om du hittar på något spännande och gott med dem så får du gärna berätta i en kommentar sedan!

      Fortsatt trevlig helg!

      /Evelina

      Radera