2014-08-30

Lördag!

Inser att vi kommer att ha chili i typ flera år framöver nu..speciellt då de gula är så starka att det bara behövs en halv i maten! Så förutom att ge bort till familj och vänner så torkar vi också en hel del. Funderar även på att göra egen Chiliolja och Sambal Oelek! Vad kan man mer göra för gott?

Jag skördade nyligen mer Amarantfrön och gjorde ett riktigt gott och krispigt fröknäcke!

Om ni som oss har mycket blåbär hemma, eller om ni bara älskar blåbär så kan jag tipsa om att mixa ned lite i Rawfoodbollarna/Kakorna. Använd dig bara av ett grundrecept på Raw food-bollar och mixa ned lite blåbär också! Det behövs inte så mycket för att ge smak och fin färg, börja med 1/4 dl och prova dig fram :) Ställ ev in bakverken i frysen en kort stund för att få dem att stelna lite innan du äter dem. Jag bredde ut smeten i en form och skar rutor istället för att rulla bollar. Tips på grundrecept är de Råa Bakelserna som jag gjorde i vintras!

Önskar er alla en riktigt fin lördag!

12 kommentarer:

  1. Härligt med mycket chili! Jag är helt såld på din blogg, den är fantastisk! Full av inspiration! :) Ha en underbar lördag. //Linnéa

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Javisst, otroligt gott i mat och drycker :) Nyttigt som tusan och värmande dessutom!
      Tusen tack! Härligt att höra :)
      Ha en fortsatt fin helg!
      /Evelina

      Radera
  2. Alltså, dom har ser helt maaaagiska ut! Synd bara att länken i blogginlägget inte fungerar...... jag kommer någon helt annanstans?! Jag hade gärna sett uppskriften! :)
    Ha en härlig lördagskväll!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Sonja!
      Vad härligt att höra! Jag får be om ursäkt för mitt den felaktiga länken! Nu fungerar den som den ska :) Jag får skylla på att vi är på en liten minisemester och jag hann upptäcka felet försent..och tack för att du uppmärksammade! Annars finns alla mina recept och tips i olika kategorier längre ned till höger på bloggen :)

      Ha en riktigt skön söndagskväll!
      /Evelina

      Radera
  3. Jag är ännu en som älskar din blogg. Har gjort dina pannkakor i somras med färska smultron,blåbär,harsyra och lite ätliga blommor. Sååå gott min 7-åring älskar dem. Hudkrämen är skön ja mycket bra saker och kul att läsa. Fina skedar gör din kille. Chili är jag tokig i jag brukar hacka flera stycken,lägg i burk med hackad persilja eller basilika,fyll på med god olivolja och flingsalt rör om. Klart. Gott på mackan,maten o.s.v . Fast du får väl vara försiktig med de gula så det inte blir alldeles för starkt. Ha det gott/ sussi

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack snälla du! Vad kul att höra :) Blir så glad!
      De pannkakorna låter ju underbara, kan förstå att du har en lycklig 7-åring då :)
      Och du har provat att göra hudkräm också, fantastiskt! Jag ska hälsa Fredrik att du gillar skedarna, jag tycker också att de är fantastiskt fina!
      Vilket bra tips att göra med chilifrukterna! Något liknande kommer det att bli.
      Tack för din fina och trevliga kommentar :)
      /Evelina

      Radera
  4. Blåbärs rawbites, säger bara mums! Ska absolut testa :). Mums!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh, precis! ;) Så kul att du ska testa!
      Ha en finfin söndagkväll!
      /Evelina

      Radera
  5. Men vilken chili-skörd! Tyvärr har vi inte fått en endaste liten chili, trots att det är stora plantor som bott i vår varma glasveranda. Så konstigt. Vi får väl göra ett nytt försök nästa år helt enkelt...

    /Annie - Annies Enkla

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst...och det där är bara en liten del!! :D
      Nämen så trist..speciellt om plantan ser ut att må bra i övrigt..Jag var lite tidig med att så fröna så när plantan fått blommor och blivit rätt stor så hade inte humlor och bin hunnit vakna riktigt. Så innan de kom och pollinerade så var det många blommor som föll av! Dock så fick vi ju mycket chili trots tidig sådd :)
      Lycka till nästa gång!
      /Evelina

      Radera
  6. Hei Evelina!
    Takk for fin blogg. Et bra chilitips er å gjøre en salsa med tørket chili, olje, frøn (og nøtter) og evt krydder (hvitløk, urter, salt). Jeg bruker å gjøre med diverse tørket chili, olje, rostade sesamfrø og pumpafrø og litt hvitløk, det er godt til masse. Om man ønsker receptinspirasjon kan man søke på "salsa macha": http://www.rickbayless.com/recipe/salsa-macha/

    /nina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Nina!
      Oh, det låter ju hur gott som helst!
      Tusen tack för tipset! Skriver upp på min att-göra-lista direkt :D
      /Evelina

      Radera