2014-08-25

GoMore - Samåkningstjänst!

Foto: GoMore.se
Innan jag fick höra om GoMore (https://gomore.se/) så hade jag inte hört talas om en samåkningstjänst tidigare! Så jag tänkte att jag skulle berätta lite om hur det  fungerar och varför det är ett bra miljöval att samåka.

GoMore.se är en samåkningstjänst med över 170 000 medlemmar i Skandinavien. Där kan du enkelt gå in och antingen hitta skjuts dit du vill åka eller erbjuda skjuts om du ska åka någonstans.
Bilförare lägger ut sin resa på GoMore till försäljning som sedan föreslås automatiskt till potentiella passagerare. Passagerare skickar sedan en förfrågan till bilföraren om samåkning och kan sedan betala föraren online eller kontant. Läs mer om hur du som bilförare går tillväga HÄR och hur du som passagerare går tillväga HÄR.
Att vara medlem hos GoMore är helt gratis, det är enbart skjutsar du vill åka med på som du betalar!

Det fina med GoMore är att det är enkelt, som att boka en tågbiljett fast mycket billigare. Du väljer såklart själv vem som ska åka med i din bil.

Ju fler vi är som samåker desto färre bilar blir det på vägarna och det leder till ett mindre koldioxidutsläpp! I Sverige sitter det i genomsnitt 1,7 personer i varje bil, tänk så mycket mer miljösnällt vi skulle åka om vi istället samåkte till exempel 4 personer i varje bil!


Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & GoMore

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar