2014-08-20

Enkla Chokladmuffins! (Fria från Gluten / Laktos / Raffinerat Socker)

Jag älskar verkligen den här sortens bakverk. Bara att mixa ihop alla ingredienser i hushållsassistenten, pytsa i muffinsformar och sedan in i ugnen en sväng, KLART!

Kompakta och saftiga muffins!
Såhär gjorde jag: Först mixade jag ihop 1 dl Mandel och 1/2 dl Havregryn till ett mjöl. Sedan i med 1 rågad dl Aprikoser eller Dadlar, 1 Ägg, 1/2 dl Vatten, 1 Banan, 1/2 - 3/4 dl Kakao, 1 tsk Hon ung/Agave (valfritt) 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver och någon nypa Salt.

Smörj sedan ca 4 st muffinsformar med Kokosolja och strö ev lite Kokos i botten. Grädda sedan på 175 grader i ca 10 min eller tills de är klara. Låt svalna av lite innan servering.

För extra chokladlyx så kan jag rekommendera att göra en chokladkräm genom att blanda några msk Kokosolja med några msk Kakao och söta med Honung eller Agave. Blanda tills du fått den chokladsmak och sötma du gillar! Dela en muffin och fyll med chokladkräm, blåbär och hallon.

Ungefärligt recept Chokladkräm: Blanda 2 msk Kokosolja med ca 3 msk Kakao och ca 1 - 2 tsk Honung eller Agave. Smaka dig fram och prova även att ha i en sked nötsmör, någon nypa salt och vanilj också. Blir även gott att riva i citronskal :)


3 kommentarer:

  1. Låter som alltid så himla gott! Det blir en fika av det for sure inom det snaraste. :-)
    Kram Jessika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra :) Tack!
      Fortsatt trevlig helg!
      /Evelina

      Radera
  2. Åhhh vad goda dom blev!! Jättetack för receptet!

    SvaraRadera