2014-07-01

Recept Brödpannkaka!

Här kommer receptet på Brödpannkaka jag nämnde i inlägget nedan!
4 st Ägg* / 3/4-1 dl Havregurt/Soja Yoghurt* eller liknande / 1 dl Mandelmjöl* / 2 msk Riven Kokos* / 1/2 dl Fiberhusk / 1/4 tsk Salt


Rör först i hop de torra ingredienserna och vispa sedan samman ägg och yoghurt. Blanda sedan ned mjölblandningen och rör om väl. Låt smeten stå och svälla i ca 15 min. Forma Brödpannkakorna med fuktade händer (ha gärna en lite skål med vatten bredvid). Vattnet gör så att smeten inte klibbar fast i händerna. Vi var rätt otåliga och hungriga så därav lite färre och tjockare pannkakor :) 5 st fick vi ihop men för den som har mer tålamod att göra lite mindre och tunnare går det att få ut några fler. Grädda Brödpannkakorna i torr och het stekpanna en kort stund på vardera sida, tills de fått fin färg.

Vi hade laddat upp med goda tillbehör såsom Kokosgrädde*, Hallon*, Mosad Avokado*, Banan* & Hemmagjord Granskottssirap*. Tips är att grunda Brödpannkakan med Mosad Avokado och sedan lägga på Bär och Banan, så håller de sig på plats när den rullas ihop sedan. Toppa med Kokosgrädde!

Granskottssirapen har jag inte hunnit med att berätta om här på bloggen! Tyvärr är nog Granskottssäsongen förbi på många håll nu också. Såhär gjorde jag min sirap i alla fall: Varva 2 dl Granskott med 2 dl Råsocker* i en glasburk som sedan får stå i ett fönster i 2 veckor. Koka därefter ihop Granskotten + Sockret med 2 dl vatten, 1/2 tsk Äkta Vaniljpulver och skalet från 1 riven Citron*. Sila av Granskotten när sirapen tjocknat till sig något (efter ca 15 min). Häll upp i en ny burk och förvara i kylen. Smakar fantastisk gott men är väldigt sött så det behövs bara några droppar för att ge smak och sötma. Läs mer om Granskott HÄR.

Fler inlägg med Granskott: Grönjuice med Granskott, Första Doppet.

10 kommentarer:

  1. Vilken härlig blogg! Här kommer jag kika in fler gånger för inspiration och tips! Kan tipsa om bloggen "Lev mer på mindre", om du inte redan spanat in den!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Tack! Så kul att höra :)
      Oh, den bloggen gillar jag! Brukar gå in och läsa den ibland men tack för påminnelsen, nu var det ett tag sen jag kikade in där :)
      /Evelina

      Radera
  2. Det här låter jättegott! Bra picnic-lunch!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Så bra idé :) Verkligen!
      /Evelina

      Radera
  3. Alltså, mumsfillibabba, vilket gottigt recept!! :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. :) Härligt att höra! Supergott!
      /Evelina

      Radera
  4. Ser väldigt gott ut, har aldrig testat det :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra! :)
      Första gången jag provar också, men absolut inte sista. Kanske blir det en omgång till helgens frukost igen :)
      /Evelina

      Radera
  5. Vad gott det ser ut! Vad kul att du äter mycket glutenfritt. Jag har själv en glutenfri blogg och blir alltid glad när jag kan inspireras av andra :)
    (www.bakingmagique.wordpress.com)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack! Kul att höra :)
      Oh, så roligt! Ska kika in på din blogg!
      /Evelina

      Radera