2014-07-13

Rådjuret, Sommarprat & Regnsmatter

Idag har det regnat till och från och ikväll öser regnet ned. För mig var regnet välkommet efter alla dessa soliga och varma dagar. Älskar nämligen att sitta inne och kura med regnsmatter utanför och fönstret lite på glänt för att få in den friska regnluften. Perfekt kväll att gå igenom bilder och lyssna på sommar i P1.
På bilden ovan ett rådjur vi mötte på en kvällscykeltur. Det gick mot oss en bit, stannade upp och tittade på oss. Så vackert.

Rosenblad på tork! Jag har torkat en del Vresrosblad i omgångar till lite godsaker jag ska göra snart. Gillar verkligen blommiga smaker i desserter och bakverk. Dessutom blir de så otroligt fina i färgen när de torkat, djup och mörk färg.
Kan inte motstå att fotografera alla söta katter, även när de ger mig den här blicken. Störde nog mitt i spanandet efter byten på ängen.

Tomatplantan är vildvuxen och spretig och från grenarna dignar det med klasar av körsbärstomater. Jag har spanat in några röda tomater som jag ska plocka till frukostmackan i morgon.


Jag har pressat en del blommor med lyckade och misslyckade resultat. Fint blir det hur som helt.


Favorit i repris! Denna katt alltså, som tyckte att våra cyklar var jättebra att klia sig mot. Ville inte att vi skulle cykla iväg.
Några spridda bilder ur mina sommarmappar! I morgon blir det brödrecept tycker jag. Vi har fått ett nytt favoritbröd här hemma nämligen. För ovanlighetens skull ett bröd som ska jäsas och innehåller massa gott som bland annat fikon och hasselnötter.

2 kommentarer: