2014-07-09

Iskall Dryck med Kryddtagetes, Stevia, Citron & Hallon!

Slurp! I den här värmen behöver vi fylla på med mycket vatten. Jag tycker om att smaksätta vattnet med bär, örter och citron. Det blir så extra törstsläckande och gott då.

Denna gång plockade jag ett färskt Steviablad* & några Kryddtagetesblad* som jag hastigt mixade ihop med vatten. Sedan lät jag blandningen dra en kort stund och silade bort bladresterna. Doften av Kryddtagetes är fantastisk och smaken dessutom, så kryddig och fräsch! Kryddtagetes Red Gem sådde jag i våras och nu blommar den med sina vackra Röd-gula blommor.
I det svagt gröna kryddvattnet lät jag också några Citronskivor* åka i och frysta Hallon* som funkar perfekt som iskuber.

Den här iskalla drycken slurpade vi i oss en av de riktigt varma kvällarna, så läskande! Kryddtagetes ger en riktigt aromatisk och kryddig smak, Citron fräsch syrlighet, Stevian ger sötma och Hallonen en godisaktig Hallonsmak. Perfekt kombination!
Hur smaksätter ni ert vatten? Tipsa mig gärna :)


10 kommentarer:

 1. Åh vad häftigt, har inte testat något sådant förut. Mycket inspirerande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, så kul att du blir inspirerad! Det går ju att använda sig av olika sorters örter så som basilika, mynta, citronmeliss mm också :) Samt andra sorters frysta bär med! Blir supergott nästan hur man än gör.
   /Evelina

   Radera
 2. Satt precis och funderade på vad jag skulle hitta på för nåt skoj med min apelsintagetes. Bra inspiration!
  Jag brukar göra iste när det är så varmt. Har grönt te och denna gången skivade jag citron, aprikoser, lite grapefrukt och hade i frysta hallon. Sötade med agavesirap. Annars brukar jag ta citronmeliss, citron och nån annan frukt. Nektarin eller persika är gott om man hittar det eko!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt! Jättekul att höra :)
   Åh, älskar grönt te och grapefrukt! Låter som en underbar kombo allting!
   Tack för tipset!
   /Evelina

   Radera
 3. Hej och tack för en fantastisk blogg som jag nyligen hittat till!
  Jag har en fråga som är lite off-topic från ditt inlägg men jag hoppas på svar ändå :) Jag slutade använda "vanligt" schampo för drygt ett år sedan och använder nu (så vitt jag vet) naturliga produkter. Sedan dess har jag dock blivit torr i hårbotten, mest i luggen, där jag har vita partiklar som som syns eftersom jag ofta har håret uppsatt. Jag tvättar det 1-2 ggr/v och när det börjar närma sig hårtvätt kliar det rätt mycket i hårbotten överlag. Jag funderar på om jag inte har renat håret ordentligt vid övergången (gjorde ingen speciell procedur för det) eller använder jag fel produkter? Jag förstår att det kan vara svårt att svara på men finns det något jag kan börja med att prova för att ta reda på vad det beror på? Tacksam för svar! /Sofie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tack, vad glad jag blir! Jätteroligt att höra att du gillar bloggen :)

   Bra att du använder ekoschampo och tvättar håret det mer sällan! Svårt att säga vad det torra i hårbotten beror på..Så här kommer några frågor för att reda ut lite mer vad det kan bero på!
   Vad är det för produkter du använder? Låter du håret torka ordentligt innan du sätter upp det? Använder du balsam i både hårbotten och toppar? Använder du några stylingprodukter?
   /Evelina

   Radera
  2. Som inpackning rekommenderar jag Kallpressad Kokosolja med några dr Eterisk olja Lavendel i. Kokosoljan är klådstillande, svampdödande och återfettande. Lavendel lugnar och läker.
   Massera in inpackningen i fuktad hårbotten och låt sitta någon timme eller längre.
   Tvätta ur genom att schamponera in innan du sköljer med vatten. Då löses oljan upp lättare.
   /Evelina

   Radera
  3. Jag använder Santes schampo "velvet rose" och balsam "brilliant care" från samma märke. Stylingprodukter: John masters organics "sweet orange & silk protein styling gel" samt hårspray från Eco cosmetics, dessa använder jag väldigt sparsamt. Däremot får jag ganska fett hår 2-3 dagar efter hårtvätt så jag använder rätt mycket potatismjöl som torrschampo, kanske är det det som är boven? Inte själva mjölet utan mängden.. Jag har tvättat håret 1-2 ggr/v i säkert 10 års tid men upplever att det blir fett snabbare sedan jag började med ekoschampo. Jag kanske ska testa byta schampo också, har du något tips där? Jag sätter aldrig upp håret när det är blött, låter det alltid självtorka och jag sätter bara balsam ytterst i topparna.
   Tusen tack för tipset om inpackningen! Jag har länge tänkt göra något med kokosolja och nu fick jag ett konkret "recept" :)

   Radera
  4. Både schampo, balsam och hårprodukter låter bra tycker jag :) Visst kan det vara bra att prova något annat märke för att se om hårbottensbesvären mildras men som du säger så kan du först prova att ta bort potatismjölet! Prova utan potatismjöl ett tag och gör inpackningen. Blir det fortfarande inte bättre så kan du prova att byta ut schampo och balsam.
   Vid torrhet är det viktigt med bra fetter inifrån också så som chiafrön, kokosolja, algolja, avokado. Sedan är det viktigt att dricka vatten och få i sig mycket c-vitamin & antioxidanter.
   Hoppas du blir bättre i hårbotten snart! Berätta gärna om besvären lindrats sedan!
   /Evelina

   Radera
  5. Jag ska testa och återkommer med rapport! :) Tack för hjälpen!

   Radera