2014-07-11

HAVET, HAVET, HAVET!

Igår var havet knallblått, solen lyste starkt och vi hoppade på en båt som tog oss till en ö.
Havsvindarna fläktade skönt på ena sidan ön medan vinden stod mer stilla på strandsidan. På bilden är vi påväg mot de fläktande havsvindarna. Varma sommardagar bor jag helst i byxdress eller lång fladdrig kjol och linne. Mjuka och svala kläder som är lätt att slänga på sig.

På båtturen åkte vi förbi den här söta lilla stugan. Ser ut som om den och bryggan stått där länge.

Jag har svårt att ligga stilla i solen för länge. Så efter ett dopp och bläddrande i en tidning så promenerade vi lite.

Stor sjal, bästa grejen att ha med sig i sommar. Perfekt att sitta på, svepa in sig i om det blir kallt eller ha som skydd mot solen.

Fredrik och min syster Agnes under en tall i skuggan där vi åt vår matsäck. Kvällen innan hade jag bakat Fröknäcke som vi åt med Avokado eller Banan på samt Ägg, Morot & Äpple till det. Bra strandutflykts-matsäck!

Efter ett iskallt dopp kändes vattnet närmast stranden helt ljummet. Efter doppet satt det fint med en kopp varmt kaffe och Glutenfria kakor som Agnes hade bakat.
Vattenglitter!
Tips nr. 2 att ha med sig i sommar, en tunn skjorta som skyddar litegrann mot solens starka strålar men ändå är sval och skön. Vi kom fram till att min skjorta troligtvis var efter min gammelmorfar eller till och med min gammelmorfars pappa. Hur det än är så är det bara så roligt hur en simpel gammal skjorta funnits kvar så länge, gillar det.

Strandblomma.

Agnes i klänning med marinblå ränder dagen till ära.

Jag är så sällan ute på havet så när det väl händer känns det helt underbart. Havsvindar, havsdoft, blått vatten och skummande vågor!
Men favoriten är ändå att ro ut i ekan på sjön där jag är uppväxt. Raka motsatsen jämfört med havet. Stilla, lugnt och tyst bortsett från ljudet av vatten som droppar från årorna.

Ha en riktigt bra fredag och helg alla!


4 kommentarer:

 1. Vilken härlig dag, det låter så avslappnande och njutningsfullt! Vad gott med fröknäcke som matsäck :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Javisst, prick sådana dagar som vi behöver mer av men som kanske inte alltid hinns med! Det gäller att bara ta sig i väg :)
   Fröknäcke är superlämpligt och gott att ta med!
   /Evelina

   Radera
 2. Svar
  1. Ja :) Uppfriskande och underbart!
   /Evelina

   Radera