2014-07-24

Guld, Röda Vitaminbomber & Sjö-dopp!

Jordgubbar, Smultron & Åkerbär! Röda Vitaminbomber som det inte går att få nog av. Färska, solvarma och perfekt mogna. Sådan lyx att komma hem till mina föräldrar och äta av allt gott som finns i deras trädgård. Jag och Fredrik plockade även Röda vinbär som vi fryst in nu, så gott i smoothies eller istället för isbitar i vattnet.


För några dagar sedan tog jag, min syster och mamma en cykeltur till en myr för att plocka hjortron. Solen hettade, bromsarna irrade runt och vi hittade tyvärr inte så mycket hjortron. Jag åt upp dem jag hittade direkt istället, för de är som allra godast så som de är. Perfekt energipåfyllning!
Efter att vi trampat runt på myren, svettats och blivit jagad av bromsar så slängde vi oss i sjön.

Skogens Guld! Hjortronen känns verkligen som lysande guldgula skatter där ute på myren. Engelska namnet för hjortron är Cloudberry, Molnbär, så fint.
Hjortron: Innehåller Proteiner, Mycket Fibrer, Omega-3, Omega-6, Massor av C-Vitamin (3 ggr mer än Apelsin), Vitamin B, E & Magnesium, Kalcium & Järn.
När vi lämnat den varma myren, badat i sjön och mumsat i oss hjortron så cyklade vi hemåt.
Kära mor och syster susar fram på grusvägarna.
Jag tappade räkningen på hur många jordgubbar jag åt den dagen. På bilden ett riktigt praktexemplar!

Jordgubbar innehåller bland annat C-vitamin, Folsyra, Antioxidanter, Ellagsyra (kraftigt anticarcinogen effekt), Fibrer & Järn.


Halten C-vitamin ökar ju rödare gubbarna är, så plocka de mogna riktigt röda jordgubbarna.

Hoppas ni alla har det bra i sommarvärmen! Så kul att ni är så många som kikar in här på bloggen.
Vill ni följa Evelinas Ekologiska på instagram så heter jag evelinasekologiska där. Till er som vill följa via bloglovin så gör ni det HÄR. Till de där regniga dagarna så kan ni kika in på min Pinterest-board Evelinas Ekologiska HÄR.


Just det! Nu i juli kom det första numret av nättidningen Parantetser ut också, en miljövänlig och gratis tidning för småbarnsföräldrar. En massa bra läsning och en hel del bloggtips, bland annat tipsar de om Evelinas Ekologiska vilket är jättekul :) Tidningen läser ni HÄR.

2 kommentarer:

 1. Vilka härliga bilder! Så där somriga och underbara:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, tack! Så kul att höra det :)
   /Evelina

   Radera