2014-07-14

Frukostfrallor & Ringa Gård!

Nu var det ett tag sedan jag lade upp ett brödrecept! Då vi bakar Bovetescones flera morgnar i veckan och Fröknäcke minst en gång i veckan så behövs det lite variation ibland. Därför bakade jag nyligen ett jästbröd, väldigt ovanligt hos oss då vi sällan äter jästbröd men riktigt gott att sätta tänderna i. Se recept nedan!


Glutenfria Frallor ca 12 st: 6,5 dl Valfri Veg. Mjölk eller Vatten (kallt) / 20 g Jäst / 1 dl Boveteflingor / 3/4 dl Hackade Hasselnötter / 1 msk Linfrön / 6 dl Bovetemjöl / 8 st torkade Fikon klippta i små bitar / 1 tsk Salt / 2 msk Fiberhusk.

Gör såhär
: Smula ned jästen i Mjölken eller Vattnet och vispa tills den lösts upp. Tillsätt alla torra ingredienser förutom Fiberhusken, som ska tillsättas sist. Vispa till en jämn smet och rör sedan ned Fikonbitarna. Blanda till sist ned Fiberhusken, lite i taget under ständig omröring. Sedan får degen jäsa i 2 timmar under bakduk! När degen jäst till dubbel storlek är det dags att forma frallorna. Jag fuktade händerna med vatten för att inte fastna i degen.
Låt frallorna jäsa i 30 min och grädda sedan i mitten av ugnen på 200 grader i cirka 20-25 min eller tills de fått fin färg. Låt sedan svalna av lite innan servering.


Förra veckan åkte vi på lite utflykter och besökte bland annat Ringa Gård. Fik, butik, loppisgrejer och hur mysigt som helst. Låter bilden tala för sig.

Mysighetsfaktorn höjdes ytterligare när vi hittade en sovande katt i den gamla ladan som de fixat så fin inuti.


Utanför fönstret betade ett gäng får.

Det är så roligt att åka till nya platser och upptäcka nya fina miljöer i den stad vi bor. Det finns så mycket jag inte sett här ännu. Nyligen besökte vi en gammal Fäbodvall också där vi åkte på smala grusvägar länge innan vi kom fram till fäbodar, getter och ett fik, mitt i skogen. Att turista i sin egen stad är underskattat, borde göras mer!

4 kommentarer:

 1. Oj, vilken trevlig blogg! :) Så glad att jag hittat hit... /Sofi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofi! Tack :) Så glad jag blir!
   /Evelina

   Radera
 2. Anna Lindgren16 juli 2014 00:38

  Hej Evelina! Gjorde ditt bröd igår och det blev jättegott och bra. Tack!

  / Anna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Anna! Så kul! Härligt att höra :)
   Nybakat bröd är ju bland det godaste som finns!
   /Evelina

   Radera