2014-07-27

BlomsterGlass!

Glassen blir riktigt vacker toppad med Ätbara blommor & Röda Vinbär! Helt vanlig simpel Bananglass gjord på 2 bananer frysta i bitar mixat med något krm Äkta Vaniljpulver & Gärna lite Citronzest.

Blommorna jag toppade glassen med är 1. Krasseblomma. Stor Orange blomma till vänster som har en lite pepprig smak. 2. Kryddtagetesblommor. Röd/Gul & Gula, syns i koppen längst ned. Har en både syrlig och något besk smak. 3. Lavendel. Blå/Lila söta små blommor. Smakar väldigt blommigt och mycket lavendel. Plocka av och strö några blommor över desserten, det behövs bara lite för att ge mycket smak.

Mer om Ätbara Blommor kan ni läsa HÄR och fler Glass-tips hittar ni HÄR. Använder ni er av blommor i bakverk och matlagning? Det finns ju så många, både vilda och odlade blommor/växter som går att piffa till bakverk, drycker och maträtter med. Tipsa mig gärna :)
Bananglass, Iskallt Vatten eller Juice är ett måste nu när det är så himla varmt ute. Tips på salt och gott Sommarsnacks och läskande dryck kommer imorgon!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar