2014-06-19

Somrig Chokladtårta med Bärmousse & Rosenblad!

Sommarens Tårta! Chokladtårta med Bärmousse, Rosenblad & Styvmorsviol  ♥ Själva Chokladbotten är gjord på en Ekologisk & Glutenfri Browniemix från Ewalie. Mixen är baserad på bland annat Fullkornshirsmjöl & Fullkornsrismjöl. Tillsätt bara Smör eller Kokosolja, Ägg och valfri mjölk. Följ instruktionerna på Browniemixen och när kakan är färdig ställ den åt sidan för att svalna. Mer om toppingen nedan.

Bärmoussen gjorde jag genom att mixa frysta Hallon & Jordgubbar (ca 450 g) med 3-4 msk fet Kokosmjölk. Jag smakade sedan av med lite Agavesirap.
Bred på moussen och ställ sedan in kakan i frysen i 20-30 min. Då moussen innehåller frysta bär behöver hela kakan frysas in en stund så att inte moussen smälter. Garnera sedan med Nypon-Rosenblad & Styvmorsviol. Servera genast :)


Sedan går det ju såklart jättebra att använda andra frysta bär och frukter såsom Blåbär, Mango, Lingon, Banan. Eller toppa kakan med Chokladglass som du hittar recept på HÄR.
Avokadoglass & Hallonsås till är också gudomligt gott, det skriver jag mer om HÄR.


Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar