2014-06-12

Sommarknäcke - Citron, Dill & Havssalt!

Glutenfritt Knäcke med smak av Citron, Dill & Havssalt! Passar perfekt till alla luncher, middagar och picknickar i sommar.
Mitt tips är att fixa massa goda tillbehör till Knäcket och vips så blir det en lätt lunch att avnjuta i sommarvärmen. Med flera tillbehör blir det som en Knäcke-buffé :)
Knäcket är gjort på en Glutenfri & Ekologisk mix från Ewalie som innehåller Rårisflingor*, Boveteflingor*, Linfrön*, Pumpakärnor*, Sesamfrön* & Solroskärnor*. Mixen behöver bara blandas med vatten och lite olja, sedan får den vila i kylen över natten. Knäckemixen räcker till 2 st plåtar. Mer om mixen och köpställen HÄR.
Jag delade upp smeten i två skålar, den ena smeten blandade jag ned rivet Citronskal från 1 1/2 Citron* (eller 2 små) samt ca 1 1/2 tsk torkad Dill. Havssaltet strödde jag på i ett jämn tunt lager innan jag skjutsade in plåten i ugnen.
Den andra smeten blev mer utav ett efterrättsknäcke, spännande! Mer om det inom kort :)
Goda tillbehör! Groddar*, Sallad*, Gräslök* & Rödbetshummus med Stora vita Bönor*. Jag mixade 2 st förpackningar Stora Vita Bönor* med 1 st Rödbeta* (skuren i mindre bitar), 1 msk pressad Citron* & Örtsalt*. Superenkelt! Jag lyxade även till det med Getost på, passade riktigt bra till.
Smaken av Citron & Havssalt gör sig riktigt bra i det krispiga Knäcket och en hint av Dill ger det en somrig känsla.
Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

6 kommentarer:

 1. Hittade precis hit! fantastisk blogg på alla sätt!

  SvaraRadera
 2. Så kul! Välkommen hit :D Tack för dina fina ord!
  /Evelina

  SvaraRadera
 3. Vilka fantastiskt vackra bilder! :)

  SvaraRadera
 4. Wow, du är en mästerkock! Ska testa rödbetshummus. Somriga hälsningar mrs Vegan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, Tack!! Så glad jag blir :)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera