2014-06-02

Kylskåpsrensning - Ekonomiskt & Miljösnällt!

Såhär kan en helt vanlig middag hos oss se ut ibland. Inget fancy eller snyggt upplagt, bara en helt vanlig böngryta efter en kylskåpsrensning. Nu ekar det i kylen och det är dags att fylla på!
Jag gillar ändå att göra så, använda upp allt och sedan handla nytt. Jag ser det som en utmaning att hitta på något riktigt gott av det som finns kvar i kyl, frys och skafferi. På så vis går ingen mat till spillo, det är både väldigt ekonomiskt och riktigt miljösnällt.

I böngrytan finns bland annat Gul Lök*, Ingefära*, fryst Blomkål*, riven Kokos*, Mungbönor*, Kikärtor*, Chili*, Kanel*, Spiskummin*, Örtsalt* & en skvätt Äppelcidervinäger*. En så simpel böngryta men ändå så god, mycket hänger på kryddorna såklart.
Toppade det hela med lite hemmasådd Basilika* & späda Maskrosblad* som jag tog fram ur frysen. Festade även till det med frysta Lingon* i vattnet!

Chilisarna till vänster i bilden är våra första egna, vet inte om de kommer att bli röda eller gula när de är klara då jag helt blandade i hop fröerna, spännande :)



4 kommentarer:

 1. Så sant, en liten utmaning med småplock som finns i kyl, frys och skafferi. Så skoj och dessutom är det oftast då som det blir mest spännande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jamen precis! Ibland kan det vara svårt att vara kreativ med för mycket alternativ. Gillar att ha lite att jobba med för att göra något riktigt bra :)
   /Evelina

   Radera
 2. Bra tips! Det slängs på tok för mycket mat. Vi gör precis samma här. Just nu pågår det en rensning av frysen här, tänkte tömma den innan skördesäsongen sätter in och det är dags att fylla den igen :)

  Jag önskar dig en fin dag!
  Kram Sofia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, fy vill inte ens tänka tanken! Tror också att stress kan vara en bov i dramat, att inte hinna tänka eller att mat glöms bort.
   Härligt med frysrensning för att göra plats för egenodlat och plockat :)
   Tack, detsamma till dig, Kram!
   /Evelina

   Radera