2014-06-07

Junikvällar

Hej! Det har varit lite glesare mellan inläggen här på sistone! Den största anledningen till det är att jag inväntar en ny kamera (!), min trogna gamla kamera har helt enkelt sagt tack och hej. Så jag kommer snart att ta igen inläggen med råge :) Håll utkik här eller via Bloglovin.
En annan anledning är dessa ljusa, underbara kvällar! Vi är ute och cyklar och promenerar mycket, igår cyklade vi över 2,5 mil längs skogsvägar vid havet. Såg den vackraste solnedgången i mitt liv och så firade jag och Fredrik att vi varit tillsammans i 2 år


Hoppas ni får en fortsatt fin helg! För er som vill kika tillbaka i arkiven eller kolla igenom en speciell kategori här på bloggen så hittar ni dem i högerspalten längre ned.

6 kommentarer:

 1. Sommarkväller och sommarvärmen proiriteras oftast högst! =) Vackra bilder! och grattis till 2 års dagen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är underbart! Både de långa ljusa och varma kvällarna men även de regniga innekvällarna :)
   Tack så mycket!
   Ha en fortsatt fin lördag :)
   /Evelina

   Radera
 2. Visst har det varit många fantastiska kvällar för cykling och uteliv. Man vill aldlrig gå in. Grattis i efterskott till 2-årsjubiléet.
  Första besöket på din blogg så jag har tittat runt och läst kloka och fina saker. Själv har jag även skippat det mesta av det animaliska proteinet och de flesta mjölkprodukter. Fuskar med getost och smör. Stor skillnad. Kroppen mår bättre och fungerar bättre och ekologiskt är ju självklart!
  Fin blogg och viktiga ämnen.
  Allt gott
  Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja så härligt att det är så ljusa kvällar, man glömmer tiden helt :)
   Tack så mycket!
   Så kul att du hittat till bloggen! Gläder mig att du hittat intressant läsning och inspiration :)
   Härligt att du hittat en kost som du och kroppen mår bra av! Getost och fårost är favoriter hos mig :)
   Tack för din fina kommentar!
   /Evelina

   Radera
 3. Några frågor ang granskott; finns det en "tidsgräns" för när de inte längre är lika näringsrika, t.ex när de börjar spricka upp eller bli mörkare gröna? Andra frågan är om det räcker att trycka ihop/"massera" skotten innan jag häller på vatten? Slutligen; kan jag förvara dem i kylskåp-och hur länge - eller bör jag frysa in dem direkt efter plockning?
  Vill tacka för din fantastiskt lärorika blogg. Har upptäckt den nu i helgen och håller som bäst på att läsa ikapp allt det du skrivit. Du inspirerar mig till ny syn på vad hållbar, hälsosam livsstil är. Jag ska botanisera både i ditt sätt att ta hand om dig själv och i naturen. Med förhoppning om svar och ett stort tack på förhand /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Personligen tycker jag att granskotten är som bäst när de är ljusgröna och ganska späda!
   Vet tyvärr inte när gränsen går riktigt..Men när de blivit lite längre och mörkare gröna brukar jag inte plocka dem och använda dem.
   Jag har förvarat granskott i kylen i några dagar och de har sett väldigt fräscha ut. Går nog bra att frysa in dem med :)
   Tack för din kommentar och fina ord! Kan inte beskriva hur glad jag blir :)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera