2014-06-27

Glutenfria Müslikakor med Lättvispad Kokosgrädde & Blåbär

De här Müslikakorna är krispiga i kanterna och härligt sega inuti! Kakorna är Ekologiska, Glutenfria & Veganska. Recept ser ni nedan!

4 dl Glutenfri & Ekologisk Müslimix (Kanel)* från EWALIE (Läs mer om Müslimixen HÄR) / 1/4 tsk Salt / 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver* / 1 tsk Bakpulver / 2 msk Kokossocker* / 15 st Dadlar* / 3 msk Jordnötssmör* / 2 msk Kokosolja* / (1 msk hela Linfrön* + 3/4 dl Vatten)
Gör såhär: Blanda först de torra ingredienserna. Blanda sedan Linfröna med Vattnet och låt sjuda i kastrull i ca 5 min (perfekt bindemedel till kakorna sedan). Häll därefter i alla ingredienser i en hushållsassistent och mixa till en jämn smet. Om smeten skulle kännas torr är det bara att ta i någon extra msk jordnötssmör. Annars är det bara att forma kakor! :) Jag gjorde 13 st lite större kakor som jag gräddade i ca 8-9 min på 200 grader. Vill du göra mindre och fler kakor kan du sänka temperaturen på ugnen lite och ev grädda lite kortare tid.
För knaprigare kakor är det bara att låta dem stå i ugnen på eftervärme när den svalnat av lite.
Kakorna är riktigt goda som de är men blev extra goda toppade med Lättvispad Kokosgrädde & Blåbär  Kokosgrädden gör jag genom att ta det tjocka lagret från en förpackning Kokosmjölk och vispar samman med lite Äkta Vaniljpulver.

 Ett samarbete mellan Evelinas Ekologiska & Ewalie

6 kommentarer:

  1. Vilka aptitretande bilder du bjuder på! Kombinationen knaprigt och segt är ju bara för underbar... Kul att toppa kakorna med kokosgrädde!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack Marja! :)
      Mmm sega kakor är grejen! Japp, kändes som jag ville lyxa till dem lite, blev supergott!
      /Evelina

      Radera
  2. Underbara bilder, som alltid!
    Jag känner för att tipsa om några av mina favoritbloggar och hoppas att det är OK att jag lånar ett par bilder av dig och tipsar om din sida. Säg till annars!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack så mycket!
      Vad kul med bloggtips! Det får du gärna! Ska kika in på din blogg sedan :)
      /Evelina

      Radera