2014-06-20

Citron & Mynta-Skrubb - Glad Midsommar!

Saltskrubb har verkligen blivit min nya favorit! Det pirrar lite i huden efteråt och det känns som om hela kroppen får ny energi samtidigt som huden blir otroligt mjuk :) Skrubben tar bort gamla hudceller och avfallsämnen från huden yta. Samtidigt ökar blodcirkulationen och Saltet sägs även ha en renande/detoxande effekt.

Recept Citron & Mynta-Kroppsskrubb: 1 dl Döda Havet Salt (lite grövre korn), 3/4 - 1 dl Vegetabilisk olja* (T ex Kokosolja, Mandelolja, Jojobaolja), 1 Näve Myntablad*, Rivet Citronskal från 1 st Citron*, 1/4 tsk Äkta Vaniljpulver*.
Mixa ihop ingredienserna med Stavmixer eller i Hushållsassistent. Då saltet jag använde har lite grövre korn behövde det mixas till en finare konsistens för att inte bli för rivigt mot huden. I andra fall kan du mixa Olja, Mynta, Citronskal & Vanilj först och sedan blanda ned finkornigt Havssalt eller Epsomsalt.
Fler recept på Hemmagjord Hudvård hittar du HÄR.

Citronskal & Mynta tillsammans med Vanilj, doftar magiskt gott! Igår morse startade jag dagen med den här skrubben, riktigt uppiggande och uppfriskande början på dagen! Så ta med dig skrubben in i duschen och massera in på fuktad hud. Massera med mjuka rörelser och skrubba inte för hårt, var rädd om huden :)
Tänk på att inte vistas i solen direkt efter att du skrubbat huden och var noga med att smörja in dig med Ekologisk Solkräm.

Önskar er alla en riktigt Glad Midsommar!
Jag fick uppdraget att ta med en Kaka till midsommarfirandet så igår kväll bakade jag en Mandel & Kokos-Kaka som ska ätas tillsammans med Jordgubbar & Grädde, äkta Midsommarfika :)

8 kommentarer:

  1. åh, spännande. har massa mynta som växer på innergården (och rätt hemsk hy för tillfället), så borde testa detta! tack för tips. älskar din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt med massa mynta :) Tänk bara på att den här skrubben lämpar sig bäst till kroppen!
      Glad midsommar!
      /Evelina

      Radera
  2. Ser fantastiskt fräscht ut! Glad Midsommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, riktigt fräscht och doftar som sagt helt otroligt gott :)
      Tack! Hoppas du har en fin midsommarhelg!
      /Evelina

      Radera
  3. Den låter underbar! Hur länge håller den sig tror du? / Jessika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra!
      Den bör hålla sig några dagar - 1 vecka i kylen. Jag använde upp hela på en gång så den brukar gå åt ganska snabbt :)
      /Evelina

      Radera
  4. De ser så gott ut att man vill äta det. =)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hihi! Javisst, men det är nog rysligt salt ;D
      /Evelina

      Radera