2014-06-23

Bieffekten

Tips till er som ännu inte sett "Bieffekten" på SVTplay! Det går att se programmet i några dagar till, fram till den 28/6, HÄR

Då var tredje tugga vi äter är pollinerad av ett bi och just bin och humlor minskar kraftigt i Sverige & Världen, så känns det så otroligt viktigt att vi alla gör det vi kan för att hjälpa till.
Enligt en färsk opinionsundersökning från Världsnaturfonden WWF upplever 40 procent att de ser färre humlor och bin i naturen. Läs mer om varför hos Världsnaturfonden WWF HÄR.


Vad kan vi göra för att hjälpa till?
Något väldigt enkelt vi kan göra är att plantera blommor i våra trädgårdar eller på balkongen som bin och humlor tycker om.
En viktig näringskälla på våren är sälg som ger mycket pollen och nektar. För att täcka hela sommaren kan man även odla krokus, pärlhyacint, kantnepeta, salvia, lavendel, kungsmynta, fjärilsbuske (Buddleja) och röd rudbeckia. Samt även lejongap, fingerborgsblomma och olika kryddväxter, till exempel oregano, mynta och timjan.
Både bin och humlor trivs bra runt fruktträd som till exempel äppelträd och är en förutsättning för att trädet ska bära frukt, även olika bärbuskar som vinbär, krusbär och blåbär.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar