2014-05-27

Rabarberpaj med Jordgubbar & Hallon

Ni är många som frågat efter receptet på Rabarberpajen! Jag har finslipat receptet lite och gjort både Blåbärspaj & Hallonpaj med samma pajbotten. Pajerna har blivit riktig uppskattade men jag tycker inte att de är helt perfekta ännu, så jag är väldigt nyfiken på vad ni tycker :)
Hej också alla som hittat hit via intervjun på Kurera.se! Så kul att så många hittat hit! Till er nya läsare kan jag tipsa om att Evelinas Ekologiska även finns på Facebook, Instagram & Pinterest  ♥

Pajbotten:
2 1/2 dl Bovetemjöl* / 1/2 dl Potatismjöl* / 1 1/2 dl Riven Kokos* / 1 1/4 dl Kokossocker* / 1 tsk Bakpulver / 1/4 tsk Salt / 3 Kaps Kardemumma* (Mortlade kärnor) / 1 dl Kokosolja* / 3 msk Vatten / 1 Ägg*
Rör först ihop de torra ingredienserna och rör sedan ned Kokosolja, Vatten & Ägg. Ställ in degen i kylen i ca 10-15 min. Smörj en pajform med lite Kokosolja och tryck sedan ut degen i formen med fuktade händer.
Fyllning:
Ca 7 st Späda Rabarberstjälkar* / ca 15 st Jordgubbar* & ca 1 dl Hallon* / 1 msk Potatismjöl* / ca 1 dl Agavesirap* / 1/2 tsk Äkta Vaniljpulver*
Skär rabarber och jordgubbar i skivor. Blanda sedan med Hallon, Agave & Vanilj. Sikta ned Potatismjöl och rör om. Ibland kan Rabarber ha olika syrlighet så prova dig fram med mer eller mindre sötning. Om pajen blir syrlig går det bra att ha lite Agavesirap ovanpå i efterhand :)
Grädda pajen i mitten av ugnen på 200 grader i ca 25 min.

Låt pajen svalna lite och stadga sig innan servering! Annars kan det bli svårt att skära bitar. Servera med Vaniljsås (Frysta Bananbitar* mixat med Kokosmjölk* efter behag och Äkta Vaniljpulver*).


2 kommentarer:

  1. Låter ju hur gott som helst! Får jag ta och testa.. Nu har jag förresten styvmorsvioler inplockade, så i morgon blir äntligen ansiktsmasken av! :)

    /Annie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad kul! Berätta gärna vad du tyckte i en kommentar här sedan :)
      Oh, så härligt med ansiktsmask! :) En av de bästa ansiktsmaskerna jag gjort på länge! Styvmorsviol är fantastiskt!
      Ha det fint
      /Evelina

      Radera