2014-05-20

Rabarberkompott med Kokosmjölk & KokosCrunch

Rabarberkompott!
Såhär gjorde jag:
Jag blandade 3 1/2 dl Rabarber hackad i små bitar med 1/4 tsk Vanilj, 1/4-1/2 dl Agavesirap*, Rivet skal från 1/2 Citron*, 3 kapslar Kardemumma* (Mortla Kardemummafröna), Några hackade Jordgubbar* (4-5 st). Låt ingredienserna sjuda i en kastrull tills det blivit en mjuk och krämig konsistens. Smaka av med mer Agavesirap* om du vill ha sötare smak.

Kokoscrunchen gjorde jag genom att blanda 1 dl riven Kokos*, 2 msk Kokossocker*, Någon nypa Salt & 2 tsk Kokosolja*. Rosta i het panna under omröring tills det blivit krispigt och fått lite färg. Låt svalna något.
Häll Rabarberkompotten i botten, Häll på Kokosmjölk* & Toppa med Kokoscrunch 
Plommonblommor! Doftar sagolikt gott 
Jag gjorde en Rabarberpaj häromdagen också! Behöver dock fila lite mer på det receptet så delar med mig av det sen :) Tips till en god Vaniljsås förresten! Mixa frysta Bananbitar* med Kokosmjölk* & Äkta Vaniljpulver* = Supergod Vaniljsås till Paj!

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack :) Så kul att höra!
      /Evelina

      Radera
  2. Oj vauu !! :) dröj inte för länge med rabarber receptet, min pappa sade att vi måste skörda några rabarber här i dagarna för att ge rum åt majsen! Längtar till att få testa receptet :) skulle du förresten kunna laga ett inlägg om hälso-effekter sant användsområden av brännässlor samt maskrosor?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoho! Nejdå det blir nog Rabarberpaj till helgen igen skulle jag tro :) Kul att höra!
      Härligt med majs! Mums!

      Det finns ett inlägg om Nässlor här: http://www.evelinasekologiska.se/2014/05/klorofyll-ansiktsmask-tranbarsglass.html?m=1

      Om Maskrosor här: http://www.evelinasekologiska.se/2014/05/nassel-maskros-plock-nasselsoppa.html?m=1

      Finns mycket info under kategorierna Örter och Vilda Växter :)

      /Evelina

      Radera
  3. Åh, jag måste också börja baka med rabarber! Dina bilder är för underbara :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja!! Rabarber är ju så gott :) Spännande att se vad du hittar på :)
      /Evelina

      Radera
  4. Hej! Skulle du kunna förklara hur en skördar nässlor? Jag är väldigt sugen på att testa det i matlagning, men har aldrig ens smakat på nässlor.
    Rabarberkompotten ska jag förövrigt äta till lunch idag, ser riktigt gott ut!
    Ha en fin fortsättning!
    //Nea

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag plockar dem med en handske :) Sedan rensar jag (plockar bort de grövsta stjälkarna) och sköljer dem!
      Smakar så himla gott, nässlor :) Lite spenataktigt i smaken, fräscht!
      Oh, så kul, berätta gärna vad du tyckte sedan!
      /Evelina

      Radera