2014-05-08

NässelFrallor & Plantor i Morgonljus

Svårt att komma på vad du ska laga av de Nässlor du plockat? Förutom Soppa så är det supergott att ha i Linsgrytor eller baka in i Bröd. NässelFrallor  Med Ägg* & Maskrosblad och Banan* & Lingon*. Till det en kopp Kaffe* med en skvätt Rismjölk*.  

NässelFrallor - 5 st - Ugn 225 grader (Fria från Gluten/Laktos)
1 1/2 dl Quinoamjöl* / 1 dl Bovetemjöl* / 1 tsk Bakpulver* / 1/2 msk Fiberhusk / 3/4 tsk Salt / 2 dl Veg. Mjölk* / 1 Äggula* / 1 tsk Äppelcidervinäger* / 1 vispad Äggvita* / ca 2 Nävar hackade Nässlor 
Blanda först de torra ingredienserna och rör sedan ned Mjölk, Ägg och Äppelcidervinäger. Blanda ned Nässlorna och vänd sedan ned den hårt vispade Äggvitan. Smörj 5 st stora muffinsformar med olja och pyttsa sedan i smeten. Grädda i ca 10-15 min och låt svalna lite innan servering.


Att vandra in i köket på morgonen och mötas av detta! Blir så himla glad varje gång.
Lysande illgröna blad och Amaranth (Hopi Red Dye) som lyser starkt cerise i solen. Nya tillskott är Svartkål & Grönkål, min mamma var så rar och gav mig några av hennes plantor. 
För någon vecka sedan toppade jag mina Tagetes-plantor (Red Gem), så fantastiskt gott, Kryddigt och Syrligt! Hur brukar ni använda Tagetes? 
Längtar tills allt vuxit sig större och det bara går att plocka av allt det goda till Sallader, Smoothies & Juicer!

2 kommentarer:

  1. Vad fräscht med nässlor! Jag har aldrig plockat det själv, men sett att man kan köpa det på en marknad här!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja! Så otroligt gott och en av de nyttigaste växterna i naturen just nu :)
      Perfekt att det går att köpa om man inte har möjlighet att plocka :)
      /Evelina

      Radera