2014-05-19

Lunch/MiddagsTips (Eko/Billigt/Vegetariskt)

På bilden ovan syns en rätt som vi ofta äter här hemma. Dels för att det är supergott men även för att det går snabbt att svänga ihop, ingredienserna är lätta att hitta ekologiska och till ett bra pris.
Ofta kokar vi också en stor sats Råris eller Quinoa som vi sedan kan använda i flera dagar. Går ju fint att använda även som gröt på morgonen, i en omelett eller piffa upp enligt tipset här nedan.

På bilden ovan har jag brynt Gul lök* och sedan blandat i strimlade Morötter*, Olivolja* och färdigkokt Råris*. Krydda med Örtsalt*, Chili* & Citron*.
Bönbiffarna är gjorda på 2 förpackningar färdigkokta Bönor*(sköljda), 1 Ägg*, ca 1/2 msk Fiberhusk och kryddade med Spiskummin, Salt & Peppar*. Mixa ihop grovt och forma sedan till biffar. Stek Bönbiffarna* gyllenbruna och servera med Råriset*, Ärtskott*/Sallad*, Tomater* och varför inte lite Harsyra & Gräslök* också :)

Fler av mina Lunch/Middags-tips hittar ni HÄR.

2 kommentarer:

  1. Låter sjukt gott. Ska göra det så snart som möjligt! Tack för receptet :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så härligt :) Tips är att ha avokado till också, mums!!
      Tack själv :)
      /Evelina

      Radera