2014-05-10

Krämig Sockerskrubb & Björktvål

Jag gjorde en riktigt fin och krämig Kroppsskrubb häromdagen! Återfettande och lagom "rivig" samt med renande Björkblad i.

Jag tog ca 2 msk av ett Body Balm* jag gjort tidigare, 2 msk Socker* & 2 nävar hackade Björkblad. Tips är att riva i lite Citronskal* också för en extra uppiggande & uppfriskande effekt.
Rör ihop ingredienserna och pyttsa upp i en lämplig burk som du tar med in i duschen. Massera in skrubben på fuktad hud och skölj sedan bort med varmt vatten. Jag använde en Ekologisk Björktvål* som jag tvättade bort överflödet av skrubben med.
Efteråt känns huden mjuk och ordentligt återfuktad, kroppen känns avslappnad och mitt tips är att ta på mjuka kläder och dricka en stor kopp te.

Björk (Betula Alba) i Hudvård: Antiseptisk, Renande, Sammandragande, Effektiv vid behandling av celluliter, Klådstillande, Gör huden mjuk och passar till Torr & Känslig hud.

Tänk på att Skrubbar med Oljor & Fetter kan göra badrumsgolvet halt. Rengör ytorna med varmt vatten & Såpa eller Rengöringsspray. En bonus är att golvet blir riktigt rent och fint efteråt :)

2 kommentarer:

 1. Ååh vad härlig den där skrubben låter! Måste testa och tipsa min syster om som älskar allt som har med skönhetsvård att göra :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja! Prima skrubb måste jag säga :D
   Jättekul att du tipsar!
   /Evelina

   Radera