2014-05-02

Gurkmeja-Bröd, Fredag, Maj!

På bilden ovan ser ni ett brödexperiment jag gjorde för några dagar sedan! Då jag tidigare bakat Regnbågsmuffins så tänkte jag försöka mig på ett Regnbågsbröd den här gången. Det blev inte riktigt samma färgeffekt denna gång då bikarbonat har en förmåga att ändra lite på färgerna, solroskärnor blir tex knallgröna! Har ni sett det? Men wow vad gurkmejan i mitten av brödet lyser orange :) Så häftigt! Mitt tips till er är att blanda i några tsk Gurkmeja i hälften av brödsmeten, eller hela smeten om ni vill ha ett helorange bröd. Brödet på bilden är gjort på en Ekologisk och Glutenfri Brödmix med lågt GI från Ewalie. Mixen behöver bara blandas med Yoghurt eller valfri vegetabilisk Mjölk. Juicen på bilden är magiskt god också: Rödbeta, Äpple, Ingefära mixat med frysta Blåbär och blötlagda Chiafrön

Fredag idag och äntligen Maj! Lite närmre vår och sommar nu, underbart att vi har allt det fina framför oss :) Måste bara säga också att det är så himla kul att se att ni är så många som hittar till Evelinas Ekologiska på Pinterest & Instagram Trevlig helg på er!

Ett samarbete mellan Ewalie & Evelinas Ekologiska

6 kommentarer:

  1. Åh, så vackert och så fina färger! Och kakan i föregående recept är jag bra sugen på att göra!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack fina Marja :)
      Oh, så trevligt! Om du bakar den får du gärna skriva här vad du tyckte :)
      /Evelina

      Radera
  2. Hej Evelina!
    Jag o min son följer med STOR glädje dina (mycket goda & enkla) recept. Upptäckte din sida alldeles nyligen o vi har hunnit göra den alldeles underbara kanelkolan, o idag regnbågsmuffinsen (som inte alls blev så färgglada som dina. Mer färglösa. Men goda). Underbara recept och bilder. Extra roligt att du är engagerad när det gäller naturlig hudvård också (att det är både och), och delar med dig recept där med. Jag har ätit glutenfritt sen 2000. Men det har inte funnits så mycket recept, och framförallt nästan obefintligt med goda och bra och enkla recept där vi kan äta allt det innehåller. Det har nu blivit SÅ mycket roligare att baka! Tack så himla mycket!

    Mvh Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Karin!
      Vad roligt att höra att ni följer bloggen :) Kul att ni provar recept också!!
      Nämen, så trist att de blev färglösa! Jag ska fila på ett nytt recept där så håll utkik på bloggen :)
      Ja, det är så roligt med alla glutenfria recept! Bara under de år jag ätit glutenfritt har det hänt så mycket :) Bra utbud i mataffärerna och massor av recept!
      Tack för fina ord! Blir så glad och peppad :)
      /Evelina

      Radera
  3. Wow vilken vacker bild !!!
    stillsam och harmonisk.

    //Jonatan

    SvaraRadera