2014-05-25

Första Doppet!!

Första doppet för i år, den 24 maj! Sol och varma vindar, knallgrön grönska, doft av hägg och lila syrener som precis slagit ut i blom. Kan inte komma på något bättre än att bada i en spegelblank sjö en sådan dag 
Efter att vi cyklat över en mil och gått en bra bit in i skogen så ville vi bara slänga oss i vattnet.
En Sorgmantel dansade runt framför oss.
Någon som vet vad den här växten heter? Så vacker!
Underbart! Vattnet var inte alls så iskallt som vi befarat så vi kunde simma runt ett tag och lyssna på svanar, göken och alla småfåglars kvitter.
Efter doppet svepte vi in oss i solvarma handdukar och åt matsäck! Äpplen*, Chokladbollar* (Dadlar, Havregryn, Kokosolja, Kakao, Havssalt), Några Granskott. Sedan drack vi mängder av vatten till också. Jag hade lagt några Basilikablad i vattnet, smakade så fräscht och kändes extra törstsläckande.
Vi såg ett Havsörnspar som cirkulerade högt uppe i luften, tyvärr fick jag inte med dem båda på bild. Det är så mäktigt att se hur de sakta cirkulerar med sina breda vingar.
Just när vi klätt på oss och var påväg tillbaka så blev himlen mörk och åskan mullrade. Vi hann precis undan en regnskur :)

2 kommentarer:

 1. Vilka underbara bilder! Skönt att ha tagit årets första dopp redan! Själv kommer jag nog vänta ett tag...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marja :)
   Ja, nu har det kommit kyla igen! Så det lär dröja innan jag badar igen...Är glad att jag doppade mig medan det var varmt :D
   /Evelina

   Radera