2014-05-29

Blomsterarmband - Syren & Liljekonvalj

Ibland kliar det i fingrarna efter att få pyssla och bara göra något kreativt. Så det som fanns närmast till hands var en bukett Syrener, en bukett Liljekonvaljer och Nål & Tråd.
Jag plockade av blommorna och trädde upp dem en och en på tråd. Syrenblommorna är väldigt enkla att trä upp då de har ett hål rakt igenom, som en pärla. Det går ju också att göra en girland och ha i håret. Minns att min vän Ingrid gjorde det en sommar, så himla fint.
Doftar magiskt gott! Dock slokar de lite efter ett tag men tiden de varar är det så vackert!
Så mitt tips till er som har kli i pysselfingrarna är att göra blomstergirlander  ♥  Måste ju finnas fler bra blommor att trä upp på tråd också! Någon som har tips? :)
Liljekonvalj  ♥ Vi har haft en liten bukett på köksbordet nu i några dagar. Kan inte förstå hur bara en liten bukett kan sprida så mycket doft, helt otroligt. Doftar liksom sommar, skolavslutning och barndom.

7 kommentarer:

 1. Svar
  1. :) Tack!! Trevlig helg! <3
   /Evelina

   Radera
 2. Vad vackert. I England är det populärt att göra såkallade Daisy chains - halsband och armband av tusenskönor. De gör dem utan tråd, istället gör de ett litet hål i stjälken och hakar i blommorna i varandra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Åh, jaha, det måste jag kolla upp :) Tack för tipset!
   Ha en fin lördag!
   /Evelina

   Radera
 3. Nu är äntligen min stressiga tid med tentor över och jag får massa tid till att baka och pyssla istället, sånt man mår allra bäst av! Hämtar oerhört mycket inspiration hos dig.. Ingen ångestkänsla som vissa andra bloggar ger, bara ren inspiration och glädje!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Puh, så skönt! Då blir det extra roligt att pyssla med saker hemma :)
   Oj vad glad jag blir att du säger så! Tack! Det är just vad jag hoppas att alla läsare ska känna.
   Ha en riktigt fin lördag!
   /Evelina

   Radera
 4. Åh så vackert! Liljekonvaljer är en av mina favoritblommor. Ljuvligt med ett armband med liljekonvalj:)

  SvaraRadera