2014-05-19

Ansiktsmask Styvmorsviol - Viola Tricolor

Ansiktsmask med Styvmorsviol - Den här här Ansiktsmasken gjorde verkligen underverk för min hud just nu! Då min hud har lätt för att hamna i obalans så är jag extra noga med att regelbundet lägga Ansiktsmasker, Skrubba varsamt, Göra Ansiktsångbad, Använda Ansiktsvatten, Smörja med Vårdande Oljor och Krämer.
Många av mina Ansiktsmasker har en bas på Havregryn* då jag tycker att det ger riktigt bra resultat. Havregrynen är
Återfuktande då de innehåller Essentiella fettsyror, är Läkande, Lugnande, innehåller naturliga Antioxidanter och dessutom renande då de löser upp och suger upp smuts från porerna. 
Styvmorsviol (Viola Tricolor) har länge använts som läkeväxt till exempel vid Akne, Oren hud, Svårläkta sår, för att behandla Eksem, Klåda och Torr hud.
Styvmorsviolen
innehåller ämnen som stärker huden och gör den mjuk. Till exempel Saponiner, Salicylsyra, Tanniner/Garvämnen, Slemämnen och Flavonoider, Läs mer om de olika ämnena och deras egenskaper HÄR.
Recept Ansiktsmask: 1 1/2 msk Havregryn* / 2 1/2 - 3 msk Hett vatten / 3/4 tsk Kokosolja* / ca 4 st Styvmorsvioler / Låt Havregrynen svälla i det heta vattnet tills de svalnat och blivit en gröt. Mixa ned Kokosoljan och Styvmorsviolerna. Applicera på rengjord hud och låt verka 10-15 min.
Måste bara visa den här skopan/sleven också! Så fin! Helt otroligt att den täljts och slipats ur ett tjockt stycke trä. Det är min pojkvän Fredrik som skapat den och han har redan påbörjat nya i andra storlekar och former i mörkare trä. Så kul att ha fina träredskap hemma! Kanske har han en webbutik på gång till hösten också..Mer om det sen :)

4 kommentarer:

 1. Åh jag ser fram emot hans hemsida, köper gärna de fina träredskapen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, så kul! :) Skriver mer när det närmar sig!
   /Evelina

   Radera
 2. Vart får man tag i dessa blommor då? Skulle gärna vilja testa detta receptet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. :) De växer lite överallt nu! På öppen mark, i trädgårdar..Ja här och var :)
   Kul att du vill testa! Återkom gärna och säg vad du tyckte!
   /Evelina

   Radera