2014-04-10

Veganska Muffins

Jag bakar ofta Glutenfritt & Laktosfritt. Glutenfritt just för att jag sedan år tillbaka ätit kost utan gluten och Laktosfritt för att jag mår bättre av att äta mjölkprodukter i mindre mängd. Men helt veganskt bakar jag inte lika ofta, då det många gånger är ägg i recepten.
Så här kommer mina första helt Veganska Muffins! De är inte sådär sötsliskiga utan passar som mellanmålsmuffins också :) Se fler veganska recept i kategorierna Vegan, Raw, Smoothies & Juicer.

Recept - Veganska Muffins - ca 9 st
Ugn 200 grader
2 msk Linfrön* / 1 1/2 dl Vatten / 3 msk Kokosolja* / 3/4 dl Kokossocker* / 1 dl Mjölk* (ex. Nöt/Havre/Ris) / 1 dl Bovetemjöl / 1 dl Quinoamjöl eller Mandelmjöl* (Går också bra att ta 2 dl Bovetemjöl istället) / 2 tsk Bakpulver / 1 krm Äkta Vaniljpulver* / 2 nypor Havssalt/Himalayasalt / Kokos* till formarna och Sesamfrön* & Solroskärnor* till toppingen

Låt Linfrön och Vatten sjuda i en kastrull i 5 min. Blanda under tiden Kokosolja och Kokossocker i en bunke samt rör ihop de Torra ingredienserna i en bunke för sig. Häll över Linfrösmeten tillsammans med mjölken i bunken med Kokosolja & Kokossocker. Rör sedan ned de torra ingredienserna och blanda väl. 
Smörj 9-10 st Muffinsformar med Kokosolja och häll lite riven Kokos i botten. Häll eller pytsa över smeten med en sked i formarna och toppa sedan med Sesamfrön & Solroskärnor. Grädda i ca 10 min eller tills de är klara, låt svalna innan de ska serveras.
Ät dem sedan som de är eller tillsammans med Nötsmör* & Hallon* :)

8 kommentarer:

  1. ÅH, vilka fantastiska bilder. Det ser otroligt gott ut.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så kul att höra :)) De blev riktigt goda!
      Ha en fin lördag!
      /Evelina

      Radera
  2. Tack för en inspirerande blogg! Detta ser väldigt mumsigt ut! Jag har letat på bloggen efter recept på nötsmöret. Det är kanske inte är detsamma som mandel- och chokladkrämen (som också verkar vara ljuvligt god), tycker inte att de liknar varandra på bilder?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! Blir så glad av att höra det :))
      Det är faktiskt köpes :) Finns ju så många fina Ekologiska på både mataffärerna och i hälsobutikerns!
      Men mandel och chokladkrämen passar ju också fint till.
      Ha en skön lördag!
      /Evelina

      Radera
  3. Hej Evelina! Jag gillar verkligen din blogg - så inspirerande och så många bra recept. Jag har dock lite svårt för kokosolja i bakverk. Finns det något jag kan ersätta det med?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Jag förstår! Viss Kokosolja kan ju smaka väldigt mycket. Finns även de som är utan smak. Om det är därför du inte gilla kokosolja alltså? Finns både från bla Biofood och Cocosa.
      Om du äter smör kan du använda det istället :)
      /Evelina

      Radera
  4. Ja, exakt! Har använt kung Markattas och då smakar allt kokosolja. Ska testa de du rekomenderade:) Tack!

    SvaraRadera