2014-04-28

Sol, Vind, Vatten & Ljuspunkter

Inspirerad av bloggen Hallonsemla tänkte jag skriva ned några ljuspunkter i min vardag just nu. Nr 1. Promenader. Att kunna ge sig ut på en tidig morgonpromenad eller kvällspromenad. Känna alla vårdofter, se några rådjur skutta iväg, lyssna på fåglarna eller ha peppig musik i öronen. 
Nr 2. Utflykter. Till exempel när min syster Agnes har bakat glutenfria Mandel & Blåbärs-muffins och tycker att vi ska åka och äta upp dem någonstans.

Dagarna är helt plötsligt mycket längre nu och då är det så enkelt att sticka iväg på picknick eller bara strosa runt utomhus. Underbart!
Nr 3. Göra glass (fryst Banan*, Blåbär* & Vanilj*) och se flera avsnitt Downton Abbey på kvällen.

Nr 4. Plocka hem en massa vilda växter som enkelt går att hitta ute i naturen. Vattna och prata med våra plantor och växter här hemma. Plantera om småplantor och sedan se hur de tar sig i sina nya krukor, så häftigt att se hur snabbt de växer nu.

Nr 5. Borra in ansiktet i pälsen på den här söta. Doften av solvarm katt ♥ Ni får gärna skriva ned era ljuspunkter i en kommentar här nedan. Så fint att tänka på allt som ger glädje och energi i vardagen såhär i början på veckan.

6 kommentarer:

 1. Ljuvliga ljuspunkter Evelina! Tack för att du delade med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack själv för att du skriver så fina och inspirerande inlägg på din blogg :)
   /Evelina

   Radera
 2. Så härliga ljuspunkter! Och underbara bilder! :)
  /Sandra - Stolpås Gård

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh tack Sandra :)
   Ha en fin 1:a Maj-dag!
   /Evelina

   Radera
 3. Vilka fina ljuspunkter! Mina just nu är att få påta på min koloni och se hur allt växter. Härligt är det när nån äldre person (jag är 23år) kommer fram och ger kloka skötselråd som jag noga skriver ner i bakhuvudet. En annan ljuspunkt är när jag äntligen får börja baka och laga mat i mitt nyrenoverade kök. Extra roligt är det då att inspireras av din blogg nu när jag valt att lägga om min livsstil till ekologiskt! :) Tack för en fin blogg!
  Kram Ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Ida!
   Vad kul att du delar med dig :)
   Det låter underbart med egen kolonilott! Det är så fint att få tips av de som har odlat i några år innan :)
   Oh, nyrenoverat kök! Låter peppigt att komma igång med en massa bakning och matlagning då!
   Tack, blir så himla glad att höra :)
   Kram
   /Evelina

   Radera