2014-04-11

Krämig Salva - Därför är det viktigt att smörja huden

Mjuk och krämig Salva! Underbar konsistens och råder verkligen bot på torr hud. Dessutom är den enkel att sno ihop hemma i köket. 
Recept ser ni nedan.

Det är viktigt att smörja huden med Ekologiska, Vegetabiliska Oljor & Fetter! 
När vi duschar och tvättar oss ofta (och speciellt om det används starka tvålar/schampon..) tvättas även hudens naturliga skydd bort. Det tar sedan cirka 4 timmar för huden att återhämta sig efter en dusch. Viktigt att tänka på är att fettet i huden är vårt yttersta skydd mot bakterier och virus.
Så genom att tvätta/schamponera med Ekologiska och skonsamma produkter samt smörja med riktigt bra Hudvård så ger vi huden ett bra skydd. Plus att huden blir riktigt mjuk och len såklart :)

Recept på Body Balm / Krämig Salva
1 1/2 dl Kokosolja* / 25 g Bivax* / 15 g Sheasmör* / 10-20 dr Eterisk Olja (Valfritt). För en fräsch och uppiggande doft välj Grape*. Eterisk olja Lavendel* passar de flesta och speciellt för känslig hud. Lavendel* är också avslappnande och passar bra på eftermiddagen/kvällen.

Smält samman kokosolja, bivax och sheasmör över ett vattenbad. Rör om då och då och häll sedan upp blandningen i en burk när fetterna och oljorna smält samman.

Rör om någon gång under tiden salvan svalnar och rör ned de eteriska oljorna när salvan svalnat av.

Tänk på att oljor och fetter smidigast sjunker in på lite fuktad hud. Massera gärna in kräm/body butter/salva ett tag, då arbetas de fina oljorna och fetterna in i huden.

2 kommentarer:

 1. Jag älskar din blogg och har nu köpt hem grejer till att prova den här. Men så kan jag inte se hur den ska göras :( ska den smältas eller vispas kall?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Vad kul att höra :)
   Se tillägget i texten ovan.
   /Evelina

   Radera