2014-04-08

Ny Favorit: Rosmarin-Knäcke med Tahini & Äpple!

Fröknäcke med Rosmarin, Tahini & Äppelskivor
Rosmarin alltså Igår bakade jag det här goda Knäcket och doften av Rosmarin som sprider sig från ugnen är helt underbar! På med Tahini* och Äppelskivor* sedan har du en del av jordens godaste Frukost, ett supergott Mellanmål eller bara som Snacks helt enkelt. Receptet är lätt som en plätt och går att se här nedan:

Glutenfritt Fröknäcke med Rosmarin 
Ugn 150 grader
1 dl Bovetemjöl* / 1 dl Sesamfrön* / 1 dl Linfrön* / 1 msk Fiberhusk / 1/2 tsk Havssalt/Himalyasalt / 1 1/2 msk Olja* (ex. Olivolja/Kokosolja) / 2 1/2 dl Hett Vatten / torkad Rosmarin* & Salt att strö ovanpå

Blanda först de torra ingredienserna och häll sedan på vatten och olja. Blanda väl och bred sedan snabbt ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Får smeten stå för länge tjocknar den och är svår att breda ut.
Så bred ut smeten med en spatel eller tryck ut den med fuktade händer. Strö sedan Rosmarin & lite Salt över knäcket och skjutsa in i ugnen. Jag brukar grädda det först ca 20 min, skära i rutor, vända på dem och sedan får de fortsätta att gräddas. Totalt ska knäcket vara i ugnen ca 50 min.

Grådassigt väder ute = Kolla igenom gamla sommarbilder. Visste ni förresten att Rosmarin är rik på Antioxidanter och Antiinflammatoriska ämnen, är immunstärkande och förbättrar blodcirkulationen. Rosmarin kan också hjälpa vid matsmältningsbesvär samt sägs även förbättra minnet och koncentrationen. Bra grejer :) Recept på Muffins med Rosmarin kan ni se i ett tidigare inlägg HÄR.

4 kommentarer: