2014-04-03

LILA Drömfrukost - Blåbärsbollar & Bovetegröt

Frukost i Lila toner idag! Snodde ihop några riktigt goda och helt improviserade Blåbärsbollar till gröten. Här kommer i alla fall ett ungefärligt recept: Mixa 3 msk Blåbär*, 5 msk riven Kokos*, 1 rågad tsk Honung* (eller Agave), 3 msk Solroskärnor* & 1 msk Mandelmjöl*. Häll i lite mer mandelmjöl om smeten blir för lös och mer Honung/Agave om du vill ha dem sötare :)
Bovetegröten piffade jag upp genom att mixa Kokt helt Bovete* med Blåbär* & Lingon*, en gnutta Havssalt & Äkta Vaniljpulver*. Till gröten serverade jag Honung*, Hallon*, Solroskärnor* & Pumpakärnor*. Häll på iskall Mjölk (Havre/Ris/Mandel), sedan är det bara att njuta av en underbart god Lila frukost. Vad har ni för favoritfrukost? 

6 kommentarer:

  1. Vilken lyxig och färgglad frukost!
    De där blåbärsbollarna ska jag definitivt testa, men kanske som helgsnacks.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm supergod :) Härligt! Hoppas du också gillar dem :)
      Ha det fint!
      /Evelina

      Radera
  2. Anna Lindgren4 april 2014 08:44

    Hej!

    Blåbärsbollarna såg riktigt goda ut, måste prova framöver! Jag har börjat grodda olika bönor och groddar och det är ju hur enkelt och gott som helst, tack för din inspiration!! Idag hittade jag de första tussilagos här i Umeå, alltid lika underbart vårigt! Jag måste bara få säga att ditt lila porslin var ju hur sött och fint som helst!

    Ha en trevlig, förhoppningsvis solig, helg!

    / Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Så kul att höra :)
      Vad härligt! Groddar man finns det alltid något gott och fräscht att ha till maten, på mackan och i smoothien, bäst :) Kul att du blivit inspirerade!
      Tussilago, lyckan alltså! Det lila porslinet hittade jag på en loppis häromdagen, så fint.
      Tack detsamma! Sol och värme har det varit här idag :)
      /Evelina

      Radera
  3. Härlig sida du har! Mycket läckra recept men om man är känslig för mandel, vilket mjöl skulle du rekommendera istället?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Tack! Vad kul att höra :)
      Du kan mixa ned solroskärnor istället eller lite extra kokos!
      /Evelina

      Radera