2014-04-03

I Köksfönstret, Såpinnar & Tussilagofläta

Blir det vårigare än såhär!? :) Fredag firas med Tussilagofläta och frukostefterrätt i form av de makalöst goda Syltkakor jag bakade igår (recept kommer).
Ni kanske kommer ihåg Palsternacksblasten jag skrev om tidigare? Såhär ser blasten ut nu :) Så vackert! Till höger en avokadokärna i ett snapsglas till hälften fyllt med vatten. I köksfönstret trängs även Ingefära* med Dill*, Tomatplantor*, Chiliplantor*, Portulak*, Tagetes*, Stevia* och Amarant* (Hopi Red Dye). Hur jag håller koll på alla kan du se på bilden nedan.
Jag gjorde egna "Såpinnar" genom att tälja bort barken på pinnar från lövträd och sedan skriva på den barkfria ytan. Jag täljde även till en spets så att det skulle bli enklare att sätta ned dem i jorden. Så enkelt! Har ni några bra tips på egna såpinnar?

4 kommentarer:

 1. Jag såg på någon blogg eller instagram att någon använde korkar från vinflaskor, så jag snodde den idén. Skrev namnet på korken, spetsade den på en tandpetare och stack ner i krukan. Det var bara det att korken började mögla i de krukorna som jag hade i minidrivhus! Så kan det gå ;) men när jag omskolat alla plantor och flyttat ut dem i friska luften så ska jag sätta tillbaka korkarna för det såg så gulligt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oh, just ja! Det tror jag att jag sett på Pinterest! Bra tips :) Riktigt fint.
   Trist med möglet då..men bra att de går att användas för fint sedan :)
   Ha det bra!
   /Evelina

   Radera
 2. Så mycket inspiration och härligheter hos dig! Tussilagafläta alltså, bara så fint:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!!! <3
   Ha en underbar lördag!
   /Evelina

   Radera