2014-04-29

Fler Suckulenter!

Vi har haft en Suckulent som stått och blivit lång och ranglig här hemma. Så nu har jag försiktigt plockat bort bladen längs stammen och klippt av toppen. Nu får först toppen ligga i några dagar och torka till sig, sedan planterar jag den. Bladen får ligga tills små rosa rötter syns (efter några veckor) och sedan lägger jag bladen ovanpå jord i krukor. Så snart kommer vi att ha en massa små nya Suckulenter här hemma :) På ett av bladen till höger syns redan en liten "Suckulentbäbis", ser ni? Jag lägger upp fler bilder snart!
Bättre beskrivning och fler bilder hittar ni på den HÄR bloggen. Visste inte att det var så enkelt! För suckulenter kan man inte ha för många hemma..tycker jag :) Så fina! Nu ska jag gå på jakt efter krukor och muggar att plantera i.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja och så mycket roligare och bättre än att köpa nya! :) Enkelt, gratis, miljösnällt!
   Ha en fin Valborg!
   /Evelina

   Radera
 2. Hade ingen aning om att man kunde göra så med Suckulenter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej visst är det kul! Det kommer flera bäbissuckulenter här hemma nu :) Ska fotografera mer när de blivit lite större!
   /Evelina

   Radera