2014-04-17

FikonFudge & Påskmat!

Tips på god mat i Påsk: Falafel, Rödbetshummus (Mixa 1 förpackning färdiga Kikärtor, Någon sked Tahini, 1-2 Rödbetor, Salt & Citron), Fröknäcke, Avokado, Spenat/Ruccola/Mangold, Broccoli & Morotsstrimlor. Pressa på Citron, ringla över Olivolja och strössla på lite Havssalt. Allt är Eko, Vegetariskt och Så-himla-gott! Godaste maten jag vet just nu :)
Efter maten sitter det fint med Fikon-Fudge! Mixa ihop: 200g Mjuka Fikon* (eller blötlagda) / 1 dl Kokosmjöl* / 1/2 dl Kokosolja* / 2 nypor Havssalt/Himalyasalt / 3 tsk Carobpulver* / 1-2 tsk Agavesirap* / 2 tsk Nötsmör* eller Tahini*. När du fått en jämn smet är det bara att platta ut smeten i en bakpappersklädd form. Ställ in i frysen i någon kvart och skär sedan upp i kuber. Underbar konsistens och makalöst goda!


Önskar er alla en fin påskhelg och riktigt Glad Påsk :) Tipsa mig gärna om era favoriter när det kommer till: Miljösnällt Påskpyssel, Vego-Påskmat eller bara annat fint som hör våren till! 



2 kommentarer:

  1. Åååhh fikon-fudge ser helt utsökta ut!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt! :) Rekommenderas verkligen! Underbar konsistens och smak :)
      /Evelina

      Radera