2014-04-02

Chokladkakor med Svarta Bönor & Quinoamjöl

Tänk att det blir så goda kakor med en bas på Svarta Bönor! När jag bjöd på kakorna var det ingen som kunde gissa sig till att det var bönor i..:) Perfekt kombination av riktigt god Chokladsmak, Sälta från Havssalt & Sötma från Kokossocker & Aprikoser. Se recept här nedan
Ekologiska Chokladkakor - Svarta Bönor (Utan Gluten, Laktos, Raffinerat Socker)
Ugn 200 grader
380 g Svarta Bönor* (kokta) / 2 msk Kokosolja / ca 15 st Mandlar* / 2 msk Mjölk* (Mandel/Ris/Havre) / 1 1/2 dl Kokossocker* / 4 msk Kakao* (ev 5 msk för kraftigare kakaosmak, smaka av smeten innan) / 2 msk Quinoamjöl* / 1 tsk Bakpulver* / 1/2 tsk Oraffinerat Havssalt/Himalayasalt / 10 st Hackade Aprikoser*

Mixa först Bönor, Kokosolja, Mandlar & Mjölk till en jämn smet. Blanda sedan de torra ingredienserna och rör ned i smeten. Rör till sist ned de fint hackade aprikoserna.
Klicka ut 10 st kakor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ca 20 min. Låt svalna helt innan de serveras (då kakorna är varma är de mjuka och sköra i konsistensen).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar