2014-04-28

Ansiktsmask med Tusensköna

Ansiktsmask Tusensköna
Koka upp 1 dl vatten och häll sedan i 1 tsk torkad Daggkåpa* och 1 tsk Vildhavre*. Låt dra under lock i några minuter. Sila av och ta sedan 2 msk av det varma Daggkåpa/Vildhavre-vattnet (spara resten i kylskåpet och använd som ansiktsvatten) och blanda med 1 msk Havregryn*. Låt stå och svälla tills det blivit en "gröt". Mixa sedan ned 1 tsk Honung* och 3 st Tusenskönor. Känns huden torr går det också fint att ha i några droppar vegetabilisk olja. 
Applicera ansiktsmasken på rengjord hud och låt sitta ca 10 min.

Tusensköna - (Bellis Perennis): Läker känslig hud, är sammandragande, passar bra till hud med finnar/akne. Inom folkmedicin har Tusensköna använts vid feber, mot eksem och svamp och som slemlösande medel vid hosta.

6 kommentarer:

 1. Vilket spännande recept! Det här ska jag allt prova!:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så roligt! Berätta gärna vad tyckte sedan :)
   /Evelina

   Radera
 2. Svar
  1. Hej!
   Oftast använder jag kokosolja och olivtvål! Under min kategori Hemmagjord Hudvård finns recept på en jättefin rengöring som jag använder ibland också :)
   /Evelina

   Radera
  2. tusen tack för svar! :) borde ju insett att jag kan kolla där..

   Radera
  3. Tack själv!
   Äschdå det är bara att fråga på :) Det tycker jag bara är roligt!!
   /Evelina

   Radera