2014-03-29

Yoghurtglass - Lavendel, Lördagsmorgon & egna Ärtskott

Vad härligt solen värmer idag! Perfekt dag att avnjuta denna yoghurtglass :)
Du behöver: 3 dl Turkisk Yoghurt*, 1 dl frysta Björnbär*, 1 dl frysta Blåbär*, Några nypor Äkta Vaniljpulver*, 1/2 tsk Torkad Lavendel*, Citronzest från 1/2 citron & 2 msk Agavesirap*. Mixa ihop alla ingredienser och ställ sedan in glassen i frysen en kort stund. Servera med Björnbär och gärna lite rostade Nötter & Kokos
I Köksfönstret växer just nu några krukor med vildvuxna ärtskott. Att odla egna Ärtskott är superenkelt! Lägg en näve Gula Ärtor* i blöt över natten och strö dem sedan i en kruka med jord och lägg ett lager jord ovanpå. Det går fort för skotten att komma upp! Klipp av en bit av skotten ovanför ett bladpar (då förgrenar sig skotten), och ät när de är ca 10 cm.

Åh, vad jag älskar denna katt! Han bor hos mina föräldrar, är 18 år, pratar för sig själv (jamar massor), sover gärna i olika lådor och korgar och snarkar högt. Jag har alltså känt honom sedan jag var typ 9 år och när jag är på besök lägger han sig ofta på köksbordet, speciellt på tidningen man läser..


Bakom den tunna gardinen hemma i köket blir det de vackraste skuggorna! Lördagsmorgon i mitt hjärta. Ha en fin lördag alla och hoppas ni också har lika mycket sol som det är här idag!

6 kommentarer:

 1. Det ser så gott ut! Jag åt köpt yoghurtglass igår, men är bra sugen på att göra min egna snart igen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad kul att höra :) Ja, så enkelt att sno ihop och så himla gott! Spännande att se vad du gör för variant!
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
 2. Nu har jag också satt ärtskott och de har börjat växa, men ska man äta bara bladen eller även stjälken? :)

  Mvh

  SvaraRadera