2014-03-25

VårVåfflor med Citronsirap, Björkblad & Björnbär!

Idag är det Våffeldagen! Helt okej att ha en anledning att fira loss med Ekologiska & Glutenfria Våfflor tycker jag :) Just dessa våfflor är gjorda på en Eko & Glutenfri Mix på bland annat FullkornsRismjöl, FullkornsHirsmjöl, FullkornsBovetemjöl och TeffFullkornsmjöl. Mixen kommer från EWALIE och jag tillsatte bara Ägg*, Kokosolja*, Mjölk* och gräddade sedan ett gäng frasiga våfflor :)
Till våfflorna serverade jag en Citronsirap gjord på 6 msk Agavesirap*, Rivet Skal från 1 Citron*, 1 1/4 msk och Citronsaft*. Syrlig och söt med massor av Citronsmak! Sedan vispade jag ihop 3 1/2 dl Turkisk Yoghurt* med 1 krm Äkta Vaniljpulver* och 2 tsk Agavesirap*. Våfflorna toppades med Björnbär* och små Björkblad. Då Björkbladen inte kommit här ännu så norpade jag några blad från Björkriset jag tog in för några veckor sedan :) Björkblad är rika på C-vitamin och just de första små bladen kallas för "musöron".

2 kommentarer:

 1. Men OH. Hittade till din blogg genom Pt Fia, och vill bara säga WOW. Jag är helt fast, bilderna, hur du skriver och alla fantastiska recept. Var ledig i dag och bakade både din Fikon/hasselnötsrulle samt Solros/sesam bröd. Dubbla tummar upp!Tack för inspirationen. / En ny trogen läsare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Så kul att du hittat till bloggen :) Så fina ord, tack!! Jättekul att du provat recepten också, härligt :)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera