2014-03-09

VårDans, Ljumma vindar & Björksav

Det har varit ovanligt tyst här på bloggen i helgen..Det underbara vårvädret kom och jag har varit utomhus så mycket jag kunnat! Promenerat i solskenet, Plockat Björkris, Varit på Utflykt, Ätit lunch ute på altanen hos mina föräldrar och Tappat Björksav. Vad har ni hittat på i helgen?

Björksav Sådan lyx att få dricka den näringsrika björksaven. Jag klippte av en bit på en nedåthängande gren och band fast en flaska, sedan fick den hänga där tills den blivit halvfylld. Björksaven ska drickas direkt men kan även frysas in. Tänk på att inte tappa samma träd på sav upprepade gånger, ta hellre från olika träd. Läs mer om Björken och Björksav HÄR & HÄR.

2 kommentarer:

 1. Mysigt! Minns att jag och min lillasyster tappade björksav och drack direkt på landet när vi var små, måste nog testa igen.
  Själv har jag varit på Ulriksdals trädgård och shoppat fröer som jag ska så i veckan, passade på att ta en lång härlig promenad genom slottsträdgården, det här vädret gör mig lycklig in i själen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är så enkelt att tappa själv och kul att ta tillvara på de fina nyttigheter vi har kring oss.
   Vad härligt! Ja, vad lycklig man blir av detta väder :) Att så och vänta på något som ska komma upp, alltså alltid lika kul och spännande!
   Jag bytte frön med min kära mor idag, hon fick olika fröer av mig och jag av henne. Bra att dela upp om man inte vill/kan så en hel påse :)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera