2014-03-15

Nybakat Quinoa-Bovete-bröd, Favoritpålägg & Färskpressad Juice


Den här färskpressade juicen blev så rivig och god! Med rivig menar jag mycket ingefära och mycket selleri, får mig att vakna riktigt på morgonen ;) Rödbeta*, Selleri*, Äpple*, Ingefära* mixat med lite frysta Lingon*.
Här hemma bakar vi mycket bröd :) Jag bakar nästan helt olika varianter av bröd varje gång, då jag älskar att testa och komma på nya recept. Till det här brödet behövs: 2 dl Boveteflingor / 3 dl Bovetemjöl / 2 dl Quinoamjöl / 1 dl Russin / 1/2 msk Chiafrön / 1 dl Pumpakärnor / 3 tsk Bakpulver, Några nypor Salt / 4 dl Vatten / 2 msk Honung / 2 tsk Äppelcidervinäger. Blanda först ihop de torra ingredienserna och rör sedan ned Vatten, Honung & Äppelcidervinäger. Blanda väl och häll sedan smeten i en brödform klädd med bakplåtspapper. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 35 min, känn efter med en sticka om brödet känns klart.

8 kommentarer:

 1. juicen ser heeelt fantastisk ut!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att höra :)) Riktigt god juice!
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
 2. Elena Frödin ♥19 mars 2014 01:50

  Hej igen :-). Vill prova och baka ditt bröd idag. Jag skulle vilja ersätta quinoamjöl med havregrynmjöl. Och boveteflingor med hirsflingor.Tror du att det skulle fungera? ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elena!
   Så kul att du vill baka brödet :)
   Detta är ju ett sådant bröd som brukar fungera att göra lite hursomhelst :D Då det inte behöver jäsas, bakas ut eller något sådant. Prova! Det blir säkert bra :)
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
 3. Hej Evelina! Tack för en väldigt fin och inspirerande blogg. Jag hittade hit för några dagar sedan men har redan fått massa inspiration och tips för att testa att baka och fixa själv. Igår gjorde jag detta bröd (fast jag bytte ut quinoamjölet mot majsmjöl och hoppade över chiafrön och äppelcidervinäger för det hade jag inte, det blev också bra!)
  Jag har haft väldigt mycket problem med eksem i snart fyra år nu och trots att jag testat mycket har jag inte fått bukt med det än. Dock märker jag att jag mår mycket bättre när jag är noga med vad jag äter, jag undviker helt ägg (för jag är allergisk) och mjölk och till stordel också gluten. Jag ser fram emot att följa din blogg och testa dina recept :) /Emma

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!
   Tack! Vad glad jag blir att du gillar den :)
   Vad kul att du fått inspiration och tips!! Glädjer mig :)
   Så bra att brödet blev lyckat!
   Jobbigt med eksem..Har själv haft lite eksem till och från och vet hur påfrestande det kan vara. Men med bra kost (att dra ned/ta bort laktos, vete, socker), sömn, motion, ekologisk hudvård brukar det blir bättre :) Att äta bra fettsyror från tex Chiafrön, dricka mycket vatten, ev ta probiotika och msm kan också hjälpa!
   Ha det fint!
   /Evelina

   Radera
  2. Tack för ditt svar!
   Jag känner till de flesta av dina tips och följer dem också sedan en tid tillbaka, jag hoppas att det ska ge resultat med tiden om jag bara fortsätter. Men jag känner inte till probiotika och msm, vad är det?
   /Emma

   Radera
  3. Hej :)
   Probiotika är nyttobakterier för bra hälsa i mage-tarm. Många hudproblem kan bero på obalanser i tarmen tex. Här har jag skrivit om MSM: http://www.evelinasekologiska.se/2013/07/msm-har-hud-leder-allergi-migran.html
   /Evelina

   Radera