2014-03-10

Hemmagjord Bivaxlotion - Pepparmynta, Litsea Cubeba & Lavendel

Hemmagjord Bivaxlotion ♥ Underbar konsistens som smälter på huden, ger lyster och gör huden riktigt mjuk och len. Första gången jag kom i kontakt med Bivaxlotion var då jag utbildade mig till Ekologisk Hudvårdsterapeut. Vi använde den i flera olika behandlingar och jag minns den som en av mina favoriter.
Bivaxlotion gör du enkelt såhär: Smält 5 gram Bivax* över vattenbad och rör därefter i 3/4 dl Aprikoskärnolja*, 1/4 dl Avokadolja*, 1/4 dl Arganolja*. När bivaxet och oljorna smält samman tar du bunken ur vattenbadet och ställer åt sidan för att svalna. När blandningen svalnat kan du röra ned eteriska oljor, jag tog 2 droppar Pepparmynta*, 8 droppar Lavendel* & 2 droppar Litsea Cubeba* (Doftar underbart citrus-aktigt). Häll sedan upp i lämplig flaska och förvara flaskan mörkt. Smörj in Bivaxlotion på fuktad hud. Tänk på att det inte behövs så mycket, ta en mindre mängd och massera in och ta mer eftersom. Det här blir en lite mindre sats Bivaxlotion, så vill du ha mer är det bara att ta det dubbla i receptet :) Fler recept på Hemmagjord Hudvård har jag samlat HÄR.

2 kommentarer: