2014-03-30

Hemmagjord Ansiktsolja


Ekologisk Ansiktsolja
2 tsk Nyponfröolja* (Rik på A-vitamin, som verkar antioxidant och hjälper till att behålla hudens elasticitet och lyster. Innehåller hög andel omega 3 som stärker och reparerar hudens barriärskikt)
3 tsk Aprikoskärnolja* (Rikliga mängder omega 9 och 6 som är fuktighetsbevarande och mjukgörande. Är särskilt bra förr torr och känslig hud.Innehåller E-vitamin och flera B-vitaminer)
2 tsk Avokadoolja* (Rik på omega 9 som är bra för torr hud. Innehåller A, D och E-vitamin samt värdefulla fytosteroler och omega 7, en bra olja i naturliga anti-ageprodukter)
2 tsk Arganolja* (Innehåller hela spektrat av mättade, enkel- och fleromättade fettsyror. Den är rik på E-vitamin och unika fytosteroler som hjälper torr, skadad och mogen hud)
1 tsk Glycerin (Vegetabilisk glycerin framställd av ekologisk kokosolja. Glycerin binder fukt till huden)

En vårdande Ansiktsolja med riktigt fina Ekologiska & Kallpressade oljor och lite vegetabiliskt Glycerin som hjälper till att binda fukt till huden.
Blanda samman ingredienserna och häll upp i en fin flaska. Skaka alltid flaskan innan användning så att oljor och glycerin blandas. Massera in några droppar olja på rengjort ansikte och hals fuktat med lite ansiktsvatten, infusion eller kallt vatten.

Ett samarbete mellan Organic Makers & Evelinas Ekologiska

5 kommentarer:

 1. Nice face oil! Avocado oil may a bit too rich is you have combination/oily skin. In that case, I would replace it by grapeseed oil :-).
  x

  SvaraRadera
 2. Hur desinficerar du olika sorters burkar och flaskor? Skulle behöva lite råd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag brukar koka dem! Sedan är det viktigt att de är helt torra innan du häller i oljor.
   /Evelina

   Radera
 3. Använder du samma olja kring ögonen eller använder du någon annan där?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Jag brukar faktiskt ofta använda samma kräm/olja som jag har i ansiktet runt ögonen också. Jag brukar då bara ta lite grann. Dock kan de vara något för feta för den tunna huden kring ögonen.
   Därför rekommenderar jag att enbart ha arganolja som ögonolja!
   /Evelina

   Radera