2014-03-18

Glutenfria Brownies, AvokadoGlass & Hallonsås



När det kommer till Brownies och Chokladkaka så är det här en av mina favoriter! Perfekt konsistens och underbar chokladsmak! Enklare kan det inte bli heller då det bara behöver tillsättas Ägg, Kokosolja (eller smör) och Valfri Mjölk (ex. Mandelmjölk) till Browniemixen. Brownien är baserad på Fullkornshirsmjöl och Fullkornsrismjöl samt innehåller kakaohalt 60%, vilket ger den extra god chokladsmak.

Den här Glutenfria & Ekologiska Browniemixen kommer från EWALIE och du kan läsa mer om Browniemixen HÄR samt var du kan köpa den HÄR. Ewalie´s Glutenfria produkter är Ekologiska, har ett lågt GI och ett rent innehåll. Produkterna innehåller inte Vetestärkelse eller Majsmjöl.

Avokadoglass (ca 4 portioner): 2 st mogna Avokados* / 5 msk Kokosmjölk* (det tjocka lagret) / 1 msk Agavesirap* / 2 nypor Äkta Vaniljpulver* / Rivet Citronskal* från 1/2 Citron
Gröp ur Avokado och hacka i små bitar som du sedan fryser in. Mixa sedan de frysta Avokadobitarna med Kokosmjölk, Vanilj, Agave och Citronzest. (För en större sats glass gör dubbla receptet).
Hallonsås: Mixa ca 250 g tinade hallon med några msk vatten (ca 4-5 msk) och Agavesirap efter smak och tycke, jag tog 1 msk.


Ett samarbete mellan Ewalie & Evelinas Ekologiska

2 kommentarer:

  1. Elena Frödin ♥19 mars 2014 01:40

    Hej Evelina, så mjukgörande det ser ut på bilden med glassen och brownies :-). En fundering jag har ang. glassen. Kan jag istället för agavesirap ta honung och istället för vaniljpulver använda antingen carob pulver eller finriven mörkchoklad? Tack för att du och din blogg finns :-). Kram Elena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elena!
      Du kan absolut ta honung istället för agave :) Lite Carob eller choklad blir nog jättegott också!
      Tack! Utan läsare skulle bloggen inte alls vara lika kul..så tack själv :)
      /Evelina

      Radera