2014-03-21

Fredag - Sol, Chiliplantor & Stevia och Frukosttips x 2 inför helgen

Chiliplantorna fick flytta från sina toarullskrukor till nya större krukor idag. Sedan sådde jag Stevia och lade över olika fröer i kaffefilter (bara att vika ihop kanterna och sedan sätta ett gem) som min mamma fick. Bra grej att byta fröer med varandra :) Någon som odlat Bladamarant Hopi Red Dye förresten? Så otroligt vacker färg och så innehåller bladen och fröna massor av nyttigheter
Frukosttips nr 1 inför helgen! Svart Quinoa med Smoothie (Kokosmjölk, Havremjölk, Hallon, Blåbär, Vanilj), Hasselnötter, Tahini, Bär och lite Honung eller Agave på toppen. Ätes tillsammans med det goda brödet här nedan eller varför inte med kokta ägg och frukt.

Frukosttips nr 2! Glutenfria Muffinsbröd på Bovete & Mandelmjöl, toppade med Pumpakärnor. Enkelt, snabbt och gott frukostbröd!

Recept: Ugn 225 grader. 1 dl Mandelmjöl / 1 1/2 dl Bovetemjöl / 1 msk Fiberhusk / 2 tsk Bakpulver / 1/2 tsk Salt / 3 krm Gurkmeja / 1 Äggula / 1 Äggvita / 2 tsk Äppelcidervinäger / 2 tsk Agavesirap / 2 dl Mjölk (Ris/Nöt/Havre).  

Blanda först de torra ingredienserna och rör sedan ned Äggula, Äppelcidervinäger, Mjölk och Agave. Blanda smeten noga. Vispa Äggvitan vit och fluffig och vänd ned i smeten. Klicka ut smeten i 5 st större muffinsformar (smörj gärna formarna med olja innan). Strö på Pumpakärnor och grädda sedan bröden i ca 10 min. Låt svalna något innan du tar ut dem ur muffinsformarna. Påläggstips: Tahini, Banan & Hallon, Avokado & Örtsalt eller kokt Ägg.

Hej alla som hittat hit via PT-Fia´s blogg också! I det HÄR inlägget tipsar hon om några bloggar hon gillar varav en av dem är Evelinas Ekologiska, så kul!

2 kommentarer:

  1. tack för ett bra recept för muffinsbröd. gott :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Kul att du gillade det :) Den typen av bröd är en riktig favorit här hemma.
      /Evelina

      Radera