2014-03-27

Ansiktsskrubb - Kikärtsmjöl & Gurkmeja

Underbara Ansiktsskrubb! Efter en lång dag och med en hud som varit i lite obalans så kändes det fantastiskt skönt att pyssla om sig själv med denna guldgula skrubb. Det som behövs är 1 msk Kikärtsmjöl*, 2 tsk Honung*, 2 tsk Avokadoolja* & 1 krm Gurkmeja*. Rengör ansiktet först och applicera sedan skrubben på fuktat ansikte & hals, arbeta sedan in skrubben med lätta, cirkulerande rörelser. Låt gärna skrubben sitta kvar som en mask i någon minut efteråt. Skölj sedan ansiktet och smörj med en olja eller Hudkräm.

Gurkmeja är rik på antioxidanter, har antiinflammatoriska egenskaper (bra vid tex acne, eksem, torr hud), lugnar huden, ger lyster och kan hjälpa till vid pigmentförändringar och jämna ut hudtonen. 

10 kommentarer:

 1. Åh va intressant som vanligt :). Kanske gurkmejan ger lite färg också åt en blekfis som mig ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du tycker det :))
   Haha! Den kan ge lite färg men jag har inte upplevt det. Jag vet att många rekommenderar att använda gurkmeja i hudvård på kvällen, då den kan färga lite ;)
   Trevlig helg!
   /Evelina

   Radera
 2. Hej! Jag älskar verkligen din fina blogg, alla härliga bilder och recept. Jag blir alltid lite allergisk när jag gör masker eller skrubb med honung (ansiktet blir lite rött och ögonen kliar, tror det beror på min pollenallergi) så jag tänkte kolla om du hade tips på vad man kan ha i istället för honung? Tack för en inspirerande blogg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Tusentusen tack :) Blir alltid så glad av att höra det!
   Så tråkigt att du reagerar på honungen..men det går ju såklart lika fint att ta lite extra olja också :) Eller varför inte lite turkisk yoghurt!
   Ha en riktigt fin helg!
   /Evelina

   Radera
 3. Hej Evelina, vill så gärna göra denna fantastiska ansiktsskrubb idag till min systets födelsedag. Jag har dock bara jojobaolja och mandelolja. Går det att använda någon av dessa istället för avokadoolja? Tack för din livfulla blogg, jag känner glädje och lycka varje gång jag går in och kikar på dina nya idéer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Elena!
   Oh, så trevligt :)
   Du kan absolut ta någon av de oljorna! Det går jättebra!
   Om skrubben känns för tjock är det bara att späda ut med lite mer olja.
   Tack, dina ord värmer :) Jättekul att du läser bloggen!
   /Evelina

   Radera
 4. Hej igen, har en fråga till. Ska man ha den färdiga ansiktsskrubben i kylskåpet eller ska den stå i rumstemperatur?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ställ den gärna mörkt och svalt :) Kylskåpet blir bra! Ta fram den i rumstemperatur en stund innan användning.
   /Evelina

   Radera
 5. Hej, vet inte om min fråga kom med, men hur länge kan man ha oljebaserade krämerna ? Och dom andra olika ..som du lagt upp så fina bilder och recept på :))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Det kan variera lite med hållbarheten! Men förvara krämerna mörkt och svalt, gärna i kylen så brukar de hålla minst 1 månad.
   /Evelina

   Radera