2014-02-16

Söndag - Mandelmjölk - Chili

Söndag! Idag har det varit en riktig inomhusdag, jag har inte stuckit näsan utanför dörren. Regnet har smattrat mot rutan och jag har suttit med roligt jobb framför datorn, tagit pauser för att baka fröknäcke, sått chili och fått besök av min syster.

Idag tog sista flaskan Mandelmjölk slut vilket betyder att det är dags för en ny omgång! Jag brukar mixa 2 dl blötlagda Mandlar (ibland mer om jag vill ha en krämigare mjölk) med ca 9 dl vatten. Sedan silar jag genom ett lämpligt tygstycke och pressar ut det sista så att mandelmixet blir riktigt urkramat. I mjölken mixar jag i några nypor Äkta Vaniljpulver och en liten skvätt Agave. Mandelmixet som blir kvar sparar jag i en burk eller fryser in. Perfekt att använda i bakverk, bönbiffar, rawfoodbollar eller i en mild kroppsskrubb.

Då vi hälsade på min pojkväns föräldrar i Skåne för några dagar sedan fick vi med oss Chili som de odlat och torkat själva. Nu har vi pillat ut frön och sått här hemma :) Spännande!

4 kommentarer:

 1. Är lite sugen på att prova på att göra någon typ av frö- eller nötmjölk. Förvarar du mandelmjölken i kylen sen alltså? Hur länge håller den då?
  För övrigt, måste bara säga att det är så mysig känsla i din blogg, tack för det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej! Härligt, det tycker jag att du ska göra :) Det går ju att mixa i riven kokos också och blanda olika nötter och frön mm!
   Yep, mandelmjölken ska stå i kylen och håller i några dagar..kring 4-5 dagar skulle jag säga.
   Tack, blir jätteglad av att höra det :)
   /Evelina

   Radera
  2. Tack, ska börja experimentera lite med det!

   Radera
 2. Måste också börja göra min egna mandelmjölk istället för att köpa :)

  SvaraRadera