2014-02-12

Rödbetskaka - Choklad - Rosa Kokoskräm

Rödbetskakan blir en riktigt mastig och god kaka! Rödbetorna ger en saftighet till kakan och kakao och choklad ger en riktigt fin mörk chokladsmak. Kokoskrämen har en mild, rund och söt smak som passar bra till.

Recept RödbetsChokladkaka - Glutenfri & Ekologisk
Ugn 175 grader
2 st medelstora Kokta rödbetor*
80 g Valnötter* eller andra nötter (mal till mjöl eller mixa fint)
1 1/2 dl Kakaopulver*
1 3/4 dl Kokossocker*
1 1/2 tsk Bakpulver*
1 tsk Fiberhusk
Någon nypa Äkta Vaniljpulver*
En nypa havssalt
75 g Smör*
2 Ägg*
Några bitar grovt Hackad Mörk Choklad* (40-50 g)
 

Mal eller mixa nötterna. Mixa de kokta rödbetorna och blanda sedan ihop med Valnötsmjölet. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält smör och blanda med de torra ingredienserna, rödbetsblandningen, hackad choklad och ägg. Smörj en form med avtagbara kanter. Jag bröade den med sesamfrön, funkar även bra med riven kokos.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20-30 min beroende på hur kladdig/fast kaka du vill ha :)
Rosa topping: Ta det tjocka lagret kokosmjölk från förpackningen (det vattniga som blir kvar i förpackningen kan sparas till matlagning/smoothie). Mixa kokoskrämen tillsammans med en liten bit rödbeta för att få en rosa färg. Söta Kokoskrämen med lite Agave. För att få en tjockare kokoskräm kan du låta den stå i kylen ett tag innan servering.

8 kommentarer:

  1. Då ska jag testa den! Gjorde en improviserad variant med kokosfett o olivolja, men den blev.... Tja, sjukt fet! ;) Den där chokladkakan ser ju alldeles makalöst god ut. /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja så kan det blir ibland när man improviserar..Händer mig då oc då när jag ska prova recept..Hoppas du gillar denna kaka då :)
      /Evelina

      Radera
  2. Åh! Undrar hur kakan blir om man utesluter smör och kanske ersätter med kokosolja...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Det bör gå bra tycker jag! Prova :) Kommer bli gott hur som helst tror jag.
      /Evelina

      Radera
  3. Vilken drömkaka! Älskar den rosa krämen :)

    SvaraRadera
  4. Kan man ersätta kokossocker med honung eller något sånt? Den ser supergod ut! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Ersätter du med Honung kan konsistensen bli annorlunda, smeten kan bli för lös. Men det går alltid att prova! Kokossocker brukar annars finnas i de flesta större livsmedelsbutiker :) Jag brukar använda Kung Markattas.
      /Evelina

      Radera