2014-02-09

Raw "MiniSemlor"

Gjorde små, råa bakelser eller "minisemlor" härom veckan :) Nötfri botten på Solroskärnor & Fikon. Grädde gjord på bland annat Kokosflingor och toppade med Havtorn! Älskar den starkt gulorangea färgen på Havtornen.
Själva botten till dessa bakelser är väldigt simpel! Solroskärnor* ca 1 dl, Torkade Mjuka Fikon* eller Blötlagda ca 8 st (tillsätt fler beroende på hur sött du vill ha), liten nypa salt, en nypa Äkta Vaniljpulver*, Kardemumma* efter behag och mixa sedan ihop. Själva grädden är gjord på torkad Kokos! Kör Kokosflingor i blender/hushållsassistent tills det börjar bli mjukt och lite krämigt. De behöver mixas ganska länge. Häll i lite vatten, lite kokosolja och lite agave för att få en mjukare konsistens. Toppa sedan "bottnarna" med Kokoskrämen/Kokosgrädden.
Ha en riktigt fin söndag!

4 kommentarer:

  1. Så oerhört söta! =)

    En fråga till dig; har du något tips eller recept på ekologisk handkräm som gör gott för torra (drejande) händer?

    /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Hihi, ja väldigt söta blev de allt, speciellt med det bäret ovanpå :)
      Åh drejande händer, då behövs det något riktig bra! Jag tycker att den hemmagjorda hudkrämen som jag har recept på här på bloggen (se under kategori hemmagjord hudvård) är riktigt bra. Vill du köpa i butik kan jag rekommendera Skin food från Weleda :)
      /Evelina

      Radera
  2. Ohhh, dregel dregel!!! Superfina!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, tack! Extra kul att höra från en Rawfood-kock :)
      /Evelina

      Radera