2014-02-02

Nytt Favoritbröd - Rödbeta, Lingon, Yoghurt


Jag har fått ett nytt favoritbröd! Det här brödet får sin sötma från Rödbeta, Russin & Honung. Yoghurt gör brödet saftigt och Hasselnötter gör det crunchigt och ger en fantastisk smak. När de torra ingredienserna rörs ihop med Rödbeta & Yoghurt lyser smeten starkt rosa
På söndagar är det perfekt att baka bröd tycker jag och det här brödet sköter sig själv också. Bara att röra ihop ingredienserna och hälla i en smord form eller med bakplåtspapper.

RECEPT
2 dl Havregryn*
2 dl Bovetemjöl*
3,5 dl Havremjöl* (havregryn mixat till mjöl)
1 dl Linfrön*
1 dl Russin*
1 dl Hasselnötter*
2 tsk Bikarbonat
3/4 tsk Salt
4 dl Naturell Yoghurt*
1 riven Rödbeta*
3/4 dl frysta Lingon*
2 msk Honung*

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt därefter yoghurt, riven rödbeta, lingon och honung.
3. Klä en form med bakplåtspapper och häll därefter i smeten.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 min. Kontrollera med en sticka så att brödet inte är för klibbigt inuti. Förvara sedan brödet i kylen.

16 kommentarer:

  1. Låter supergott, de ska jag absolut testa. Tack för tipset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mmm det tog slut snabbt kan jag säga :) Nybakt med smör, ost och sallad på, mums!
      /Evelina

      Radera
  2. imponert, inspirert punktum. Jeg har laget glutenfri pasta til middag og dette nydelige brødet står nå i ovnen... Jeg er så glad for bloggen din!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att höra! :) Kanon!
      /Evelina

      Radera
  3. Det blev supergott och väldigt uppskattat! Tack!

    SvaraRadera
  4. Hej! Kan man byta ut yoghurten mot havregurt? Eller något annat mjölkfritt?

    SvaraRadera
  5. Det ser otroligt gott ut! Kram

    SvaraRadera
  6. Hej Evelina, tänk att jag hamnade här på din underbara blogg. Sist jag såg dig var på vitaminverket i Sundbyberg. Jag var där och hälsade på Charlotte. Tack för att du delar med dig av dessa vackra recept. Jag provade och bakade igår av brödet du nämner om ovan. Den är helt gudomlig. :-) Tack tack tack ♥ Kram Elena

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nämen Hej Elena! Vad roligt att höra från dig och vad kul att du gillar bloggen :)
      Härligt att du gillar brödet också! :)
      Ha det riktigt fint! Kram
      /Evelina

      Radera
  7. Hej!
    Bakade detta brödet igår med lite förändringar dock, hade 2 rivna morötter i istället för rödbetan och hade ingen yoghurt hemma så jag hade i 2 dl kvarg och 2 dl a-fil istället. Det var det godaste glutenfria brödet jag någonsin ätit! Saftigt, smakrikt, brööödigt, goooott! toppen med lingon i!
    Nomnomnom!
    fantastisk blogg och instagram! massa tummar upp till dig!
    /Ines

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh vad härligt att höra! :) Tusen tack!!
      /Evelina

      Radera
  8. Helt fantastiskt gott och fint bröd! Jag rostade mitt innan det åts med något så enkelt som smör och ost. Tack för ett bra recept och blogg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Wilma!
      Oh, mums! Tack för ditt tips :) Så får jag göra nästa gång det bakas :D
      /Evelina

      Radera